Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

FUJ! Arsenovič bi rad konkretno podražil življenje slehernega Mariborčana?

slika: Maribor24

Saj ni res pa je. Mariborčanom se obeta dražje življenje  ob napovedanem valu podražitev. Vse to pa lahko preprečijo le še mestni svetniki.

Kdo bi si misli, da bo Arsenovič, ko je tako bučno proslavljal zmago na volitvah, tako zabredel. Ob pripravi proračuna so ga v kot stisnile ekonomske posledice vojne v Ukrajini, ki so preko inflacije, dražjih energentov in hrane, posledično višjih stroškov dela globoko zarezale tudi v mestno blagajno, vedno globljo finančno luknjo pa še naprej vrta sistem financiranja občin, pa še koalicijska pogodba s Svobodo je v slepi ulici.

Gibanje svoboda igra v Mariboru očitno neko svojo igro in vprašanje, kam se bo tokrat nagnila, v mestnem svetu ima namreč 11 svetnikov in zato je pomembno, ali bo proračun in s tem podražitve podprla ali ne. Druga najbolj močna stranka SDS, kateri se je pred kratkim pridružila NLS, ima namreč premalo glasov.

Na mizi so najprej predlagane podražitve vrtcev, pohorske vzpenjače, avtobusnih prevozov, čiščenja odpadnih voda, prodaja Farmadenta, plačevanje parkiranja ob sobotah

Ob soglasju svetnikov se bodo vrtci podražili za 38 odstotkov, čiščenje odpadnih voda za skoraj 30 odstotkov. Za petino bi lahko bila dražja mesečna avtobusna vozovnica, ena vožnja pa za 30 centov, torej bi stala 1,30 evra. Če bo predlog sprejet, bo vožnja z gondolo dražja za več kot 200 odstotkov. Če cena enosmerne vozovnice zdaj stane štiri evre, bi po novem 10,5. Povratna bi se s šestih podražila na kar 19,90 evra. Za pol evra bi se zvišala tudi turistična taksa; ta bo po novem 2,5 evra. Občina namerava prazno mestno blagajno po novem napolniti tudi s prilivom parkirnine ob sobotah, za čas med 8. in 13. uro, kmalu naj bi tudi razširili območje plačljivega parkiranja. 

Ob tem pa se sprašujemo, zakaj je mesto kljub sofinanciranju postavilo 5,2 milijona evrov vredno brv zraven starega mostu na Lentu in zakaj si župan vedno izbere napačne prioritete financiranja, kot na primer “dnevno sobo” z vodometom pred svojo restavracijo? Mariborčani pa bomo plačevali županove norosti?

VIR: Spletni Večer, Slovenske novice

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
7.2km/h
0%
13°C
14°
12°
11°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
7°
Sun
2°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.