Gal na novo operacijo, goljufiva humanitarka Švikartova pa na sojenje?

gal
Slika: MB report

Mladi deček Gal Dupleka je že pravi mali mož in upajmo, da bi kmalu tudi konec morije z njegovimi nedelujočimi rokicami.

Mali Gal ponovno na operacijo

Sedemletmi Gal je prvo zahtevno operacijo rok na Floridi opravil julija lani. Bori se z redko deformacijo zgornjih okončin. Sprva jih sploh ni mogel iztegniti do konca ali jih obrniti tako, da bi bile dlani obrnjene navzgor. Po posegu v ZDA pa so se že toliko poravnale, da lahko piše in se oblači. A s tem je bil opravljen šele prvi del naloge. Sledile so terapije, se nasveta dr. Paleyja spominja mama Nataša Vrbnjak Šteflič. Že kmalu, pa bosta Gal in njegova mama odpotovala na Poljsko in 13. maja opravila pregled tudi tam. Čez tri dni bo sledila nova operacija. Za Gala donacije še vedno zbirajo pri Karitasu! Pišejo Slovenske novice.

[color-box color=”yellow”] V ta namen imamo odprt TRR pri NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor. Donatorska sredstva zbiramo na TRR: SI56 0400 0026 6039 028, Sklic/Referenca: SI00 292167, Namen nakazila: Pomoč GALU, Koda nakazila CHAR[/color-box]

Kje je goljufinja Nataša Švikart?

Primer Nataše Švikart, predsednice Društva Maus, ki je na začetku zbiralo denar za Gala. Oktobra predlani je namreč završalo ob razkritju, da si je del zbranega zneska prisvojila kar Švikartova. Ta je priznala, da si je izposodila 29.000 evrov od Galovega denarja. Kaj hitro se je izkazalo, da Galov primer ni bil osamljen. Policiji sta jo prijavila tudi Jožica Aberšek, mama dečka Marka, in Marjan Beranič, oče deklice Lane. Nobenemu od njiju pri Društvu Maus ni nikoli uspelo izvedeti, koliko sredstev so dobri ljudje v resnici nakazali za otroka. Pišejo Slovenske novice.

S primerom so se začeli ukvarjati tudi mariborski kriminalisti in maja lani sklenili, da je Švikartova zrela za kazensko ovadbo, ker da je v obdobju med septembrom 2016 in oktobrom 2019 samovoljno in brez soglasja upravičencev razpolagala s pridobljenimi sredstvi pomoči potrebnim. Denar je porabila za svoje potrebe. »Ugotovljeno je bilo, da si je na ta način pridobila več kot 100.000 evrov premoženjske koristi,« so sporočili s PU Maribor. Kazensko-preiskovalni postopek zoper obdolženo je bi končan prejšnji mesec in spis je bil odstopljen pristojnemu tožilstvu. Tako da se bodo kmalu začele tudi obravnave pred sodiščem.

To ker si je privoščila Švikartova, ki je med drugim (bila) tudi ljubljenka časopisa Večer in župana Arsenoviča, je zavržno dejanje. In mediji tega ne bodo preveč napihovali in povzdigovali, saj je bila Švikartova tudi predstavnica skupnosti LGTB in ljubiteljica stranke Levica.

Nataša Švikart z županom Arsenovičem

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
0.5km/h
40%
28°C
30°
27°
27°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.