Gale z novo kostjo za glodanje! Podal je kazensko ovadbo zoper Počivalška!

IVAN GALE

Največji slovenski skesanec, ki se je preko RTV in POP TV uspel prebiti v slovensko politiko in igra poštenjakarja Ivan Gale je medijem postregel novo kost za glodanje.

Gale nad Počivalška s kazensko ovadbo

Potem ko pritiski na Počivalška niso uspeli, ko ni uspela zrežirana afera zoper Mateja Tonina, ko se vse bolj izgublja tudi afera zoper Aleksandro Pivec, so si levičarski brezdelneži izmislili novo zadevo. Zoper Počivalška je slovenski skesanec in novi obraz tranzicijske levice Ivan Gale podal kazensko ovadbo zaradi domnevno negospodarne rabe javnih sredstev ob poslu za dobavo zaščitnih mask s podjetjem Hmezad TMT.
Gale v ovadbi Počivalšku in Rumpfu očita, da sta podjetje Hmezad TMT neupravičeno favorizirala in tako kršila predpise, državo pa oškodovala za več milijonov evrov, ker nista poiskala boljše ponudbe. Podjetje Hmezad TMT se po navedbah POP TV (če navedbe držijo zato ne moremo z gotovostjo trditi) primarno ukvarja s transportom in gradbenimi deli ter ni vpisano v register dejavnosti agencije za zdravila in medicinske pripomočke. Zavod za blagovne rezerve pa je z njimi sklenil posel v višini 11 milijonov evrov za dobavo 20 milijonov mask.

Gale zatrjuje, da so na zavodu za blagovne rezerve ponudbe drugih, preverjenih ponudnikov, zavračali. Poleg tega, da so Hmezadu TMT tudi neupravičeno podaljševali rok dobave – ki se ga kar dvakrat ni držal – in se ob tem sklicevali na nejasnosti glede standardov in papirjev.

Počivalšek za POP TV ovadbe ni želel komentirati, ker je še ni prebral. Na zavodu za blagovne rezerve pa so o dejali, da so to odločitve in aktivnosti Galeta samega. Mogoče pa je začela padati njegova priljubljenost, ki se bo vsekakor podal na državnozborske volitve. S takimi pasjimi bombicami, Gale želi uživati v svoji slavi in da nanj volivci ne bodo pozabil. No POP TV mu že dela brezplačno reklamo!

MG


VREME

Maribor
dež
92%
1.6km/h
100%
20°C
21°
20°
20°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.