Generalni sekretar Evropske ljudske stranke proti ukinitvi dneva spomina žrtve komunističnega režima.

Generalni sekretar Evropske ljudske stranke Antonio López Istúriz izrazil ogorčenje nad enostransko odločbo vlade, da ukine 17. maj, kot dan spomina na žrtve komunističnega nasilja.

Generalni sekretar Evropske ljudske stranke Antonio López Istúri je bo ukinitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunizma dejal: “V evropskih institucijah so bile sprejete resolucije, ki obsojajo zločine, storjene s strani komunizma in nacizma. Z odlokom se je Vlada Republike Slovenije postavila nasproti teh resolucij in s tem nasprotuje stališču Evropske unije.”

“Sedaj imamo drugačno Evropo, zato je bilo, še posebej za evropske goste šokantno in negativno izvedeti, da slovenska vlada, poskuša s pomočjo odloka, pozabiti na zgodovino. To je zelo zaskrbljujoče in spominja na preteklost, ki se ne ujema z Evropo aali Slovenijo leta 2023,” je dejal Antonio López Istúriz, na zasedanju Evropske ljudske stranke.

Bomo uspeli preko mednarodnih inštitucij, dobiti Sloveniji nazaj praznik, ki ji pripada?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.