Generalni tožilec Šketa, v Mariboru vozil pijan. Danes je ponudil svoj odstop!

Drago Šketa, slika Hudo.com

Generalni državni tožilec Drago Šketa danes nepreklicno odstopa s svojega položaja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Pijanega so ga dobili mariborski policisti.

Drago Šketa, Generalni državni tožilec, je vozil pijan, so ugotovili mariborski policisti. Napihal je namreč 0,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Šketa je bil na položaju generalnega državnega tožilca od leta 2017. Letos spomladi je bil kot prvi generalni državni tožilec doslej ponovno imenovan na to funkcijo. Mandat generalnega državnega tožilca sicer traja 6 let. Piše portal N1.

Škete se predvsem spomnimo po tam, ko ni želel preganjati protestnike, kateri so nosili transparente s sovražno vsebino, na katerih so bili tudi pozivi k smrti Janeza Janše. V času, ko je Šketa vodil mariborsko tožilstvo, se je odvijala tudi vrsta zadev v primeru Franc Kangler. Je pa tudi eden redkih tožilcev, ki se je dobrikal Putinu v Rusiji.

Je bil pa Šketa očitno, sprejemljiv tudi za Svobodo, saj ni nasprotovala njegovemu ponovnemu imenovanju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.