Preiskovalce še vedno (od lani) zaposluje napad na sodnico mariborskega gospodarskega oddelka Danijelo Ružič, ki se je zgodil 16. junija pred njenim domom v Pekrah pri Mariboru.

Spomnimo…

Omenjeno sodnico takrat napadalec pričakal v temi, jo okoli enih zjutraj grozovito pretepel s predmetom, ki ga policisti vse do danes niso našli ter jo hudo poškodoval. Kriminalisti primer preiskujejo kot poskus umora. Policisti so prepričani, da za napadom stoji partner sodnice Andrej H., čeravno je Ružičeva kasneje v pismu javnosti zatrdila, da je sama kazensko ovadila neznanega storilca in da se partnerja ne boji. Teden po napadu so policisti Andreju H. odvzeli prostost, po poldrugem dnevu pa so ga morali izpustiti, saj tožilstvo na podlagi zbranih dokazov sodišču ni predlagalo odreditve pripora.

Tako policija še vedno tava v temi, še vedno ne vedo kdo naj bi napadel sodnico. Je pa takrat deset dni po napadu kazensko ovadila partnerja zaradi poskusa umora in v ovadbo zapisala, da je svojo partnerico pričakal v temi, jo nato iz zasede napadel, pretepel z neznanim predmetom in jo hudo poškodoval. Motiv za napad policija vidi v tem, da se je 48-letna sodnica hotela raziti s svojim deset let starejšim partnerjem, ob razhodu pa je pričakovala delitev premoženja. A verjetno ima ta trditev precej lukenj in kriminalisti preiskave še niso zaključili.

So kriminalisti so že petič dopolnili kazensko ovadbo

Od napada na sodnico bo prihodnji teden minilo že skoraj sedem mesecev. Ali so policijske navedbe v že peti dopolnitvi kazenske ovadbe pokazale na kaj novega oziroma prepričale tožilstvo, da so dokazi proti Andreju H. zdaj zadostno utemeljeni ali sploh ne, se še ne ve. Iz tožilstva so sporočili, da je primer “v reševanju pri pristojni tožilki, ki bo glede na obsežnost zadeve sprejela odločitev predvidoma v roku 90 dni”. Sodnica je medtem še zmeraj na bolniški, po neuradnih informacijah portala Večer, naj bi se v službo vrnila marca.

vir: Večer

PM