Globoka država v vsej svoji širini. Pogovorni večer v Mariboru!

V Mariboru

Dvorana Kulturnega doma v Kamnici je tokrat gostila zanimive goste. Rada Pezdirja, Igorja Omerzo in Dejana Kaloha. Govorili so o knjigi Vzporedni mehanizem globoke države. Pogovor je povezoval Jože Biščak.

Urednik Demokracije Jože Biščak je v kulturnem domu v Kamnici gostil zanimive goste. Predsednika SDS Maribor in poslanca Dejana Kaloha, pisca knjige Vzporedni mehanizem globoke države Rada Pezdirja in pisca številnih knjig, ter poznavalca nekdanje službe državne varnosti, UDBE, Igorja Omerzo.

Zagotovo je knjiga Vzporedni mehanizem globoke države, trenutno najbolj vroča knjiga zadnjega časa. Zajema namreč obdobje med letoma 1945 in 2020 in razkriva delovanje doslej prikritega vzporednega mehanizma v slovenski ekonomiji. Avtor razkriva doslej neznan svet udbovske ekonomije in vzporednega bančništva, ki se kot hobotnica razpreda po slovenski ekonomiji in se skriva po različnih davčnih oazah vse dokler ne napoči zlom sistema in se vrne v tranzicijo. V knjigi pa vas ne čaka samo tehnologija partijskega kapitalizma temveč tudi podrobne analize bančne pošasti, ki je v drugi bančni sanaciji implodirala z več milijardno škodo. Lahko boste prebrali tudi kako se je konsolidiralo omrežje, ki je postalo tranzicijski zmagovalec in vse o primeru Farrokh, največjemu finančnemu škandalu v slovenski zgodovini.

Gosti so se pogovarjali o ustroju zloglasne UDBE, kaj je počela, kako je delovala, kam so se stekali denarni tokovi in kakšno vlogo sta pri tem imela Milan Kučan, Janez Zemljarič in ostali? Dejan Kaloh se je dotaknil tudi sodstva in procesa proti Kanglerju, ter famozne Masleševe diplome. Igor Omerza, pa je navedel tudi nekaj resničnih zgodb, kako so novinarje, ki so pisali le resnico, nekateri akterji preganjali in vlačili po sodiščih.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.