Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Golob bi rad podražil RTV prispevek?

slika: rtvslo.si
Zato je pomembno oddati podpis za referendum proti vladnemu zakonu o RTV!

Prihaja jesen in s tem tudi referendum proti zakonu o RTV, ki ga želi uresničiti vlada. In zakaj je pomembno, da zakon vlada ne sprejme?  Ravno zato, da si vlada Roberta Goloba nebi polastila še javne RTV. Ta ne pripada le njemu, ampak vsem državljanom.

Konec junija je namreč Robert Golob na sestanku s predstavniki sindikatov javnega sektorja napovedal, da bodo prispevek za RTV Slovenija povišali po depolitizaciji javnega zavoda. Ob nastopu funkcije je Golob zatrjeval, da sta depolitizacija in ureditev financiranja javne RTV nujni še pred poletjem, a se do septembra ni zgodilo še nič. Za spremembo višine RTV-prispevka za največ deset odstotkov, kot dovoljuje zakon, se vlada še ni odločila, a namerava to storiti če referendum o zakonu o RTV ne uspe.

Področje financiranja obsega tudi RTV-prispevek, ki zdaj za fizične osebe znaša 12,75 evra mesečno. Po političnih čistkah vrha RTVS, ki se obeta, če pade referendum o zakonu o RTV, pa bomo morali vsak mesec seči še nekoliko globlje v žep. Višino RTV-prispevka bi lahko vlada sicer že spremenila za največ deset odstotkov, če za to obstajajo utemeljeni ekonomski razlogi, vendar najkasneje do 1. septembra tekočega leta za prihodnje leto.  

Po viru: Siol.net

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
49%
8.8km/h
0%
16°C
17°
14°
15°
Thu
9°
Fri
8°
Sat
5°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.