Golob naj bi baje zavrnil kandidaturo Katičeve za ministrstvo za pravosodje?

Andreja Katič, med partizani

Končno se je državni zbor v petek seznanil z odstopom Dominike Švarc Pipan z mesta ministrice za pravosodje, čeprav prav danes še vedno greje stolček v Državnem zboru.


In kdo bo nadomestil nevljudno in zapravljivo ministrico Dominiko Švarc Pipan? Socialni demokrati so na seji predsedstva stranke v torek zvečer že razpravljali o tem, kdo bi lahko prišel na čelo ministrstva za pravosodje. 

Čeprav pri SD, baje iščejo še kakšno drugo ime, naj bi se pomemben del članov predsedstva nagibal k temu, da premierju predlagajo Andrejo Katič, ki je bila v času vlade Marjana Šarca že (povsem  neposrečena) ministrica za pravosodje. A naj predsednik vlade po informacijah N1 morebitne njene kandidature sicer ne bi sprejel.

Rok, do katerega mora predsednik vlade državni zbor obvestiti, kdo bo naslednji, ki bo sedel v stol pravosodnega ministra, se torej naglo izteka. Če kandidata ne bo, še vedno obstaja možnost, da ta resor začasno prevzame premier sam. Se pa v bistvu sprašujemo kaj bi bilo slabše, da pride Katičeva, ali da ministrstvo vodi Golob?

.

VREME

Maribor
rahel dež
81%
3.6km/h
100%
6°C
7°
5°
4°
Tue
2°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
4°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.