Golob se hvali o višjih pokojninah, poslanka SDS, Karmen Furman, mu je povedala svoje!

Karmen Furman

Golob in njegova vlada se zelo rada hvalita, kaj vse dobrega je bilo narejenega za ljudi. A to so le hvale, za naivne ljudi. Resnica pa je precej drugačna.


Veliko hvale na račun vlade je včeraj izrekel tudi “blazno čuteči” Golob na račun pokojnin. Pohvalil se je namreč, da gre za najvišjo posamezno uskladitev pokojnin od junija 1992.  Tak dvig so po njegovem omogočili tudi ukrepi vlade za pomoč gospodarstvu v boju proti energetski draginji.  Kot bi poslušal komuniste dolga v dolgih letih njihovega nadvladja. Polno hvale za prazen nič.

Je pa Golobu zato poslanka SDS Kamren Furman povedala, kar mu gre. Vlada seveda ni izpolnila obljub o višjih pokojninah. Upokojencem naj se izplača 4,5 odstotka mesečne pokojnine, za kar so bili pri izračunu prikrajšani v letu 2023. In dobro bi bilo, da vendar že izvede dodatno izredno uskladitev pokojnin v višini 4,5 odstotka. Če je vlada našla denar denimo za preplačane sodne stavbe in 13.000 računalnikov, ki zdaj neuporabljeni ležijo v skladišču, se mora najti denar tudi za upokojence.

Kot je ob veliki hvali Goloba, zaradi dviga pokojnin zapisal predsednik društva 1. oktober Pavel Rupar. “Res se sprašujem, če morda ne živim v začarani pravljici, kjer se cedita med in mleko, protestniki se sprehajajo zaradi lepega vremena, golobčki letalo po zraku, objemamo se in nabiramo rožice, narod pa tega ne vidi, ne občuti!”

VREME

Maribor
oblačno
71%
1.5km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.