Golobov popoln nadzor nad mediji v Sloveniji, kot Hitlerjev leta 1933 v Nemčiji?’#Odzivi

Robert Golob, (zajem slike)

Golobu je z vso mašinerijo medijskega prostora uspelo pokoriti prav vse. Še tisto nekaj malega, kar je dišalo po normalnosti in demokraciji.  

Razvajenci iz osmega marca so plesali in nazdravljali, verjetno je tudi Nikica prišla, do nove porcije obilnega krožnika. Barak Obama v daljni Ameriki pa po vsej verjetnosti spet ni imel pojma o tem, o čem so na referendumu odločali Slovenci. No po neuradnih podatkih ga pošta aktivnih državljanov Slovenije, z žigom pošte 2000 Maribor že čaka. 

Kaj je Nemčiji prineslo leto 1933, raje nebi pogrevali. A zametki, oziroma preslikava leta 1933 v Nemčiji in leta 2022 je skoraj da identična. Podrediti (skoraj) vse medije, upokojencem vzeti dostojanstvo in podeliti službice političnem luzerjem levice,  je to levi “fažizem” nove generacije?

Evforija ter čustveni izlivi ekipe novinarjev in urednikov RTV, ki so se aktivirali ZA, in vključno z Društvom novinarjev Slovenije eklatantno outirali kot klasični politični aktivisti na strani ene politične opcije (tranzicijske levice), so po nedeljski referendumski zmagi logični in upravičeni. Ne samo, da – skupaj z tranzicijsko levico – dobivajo nazaj 100-odstotno kontrolo na informativnimi programi ter drugimi vsebinami javne RTV (izobraževanje, kultura), tokrat RTV dobivajo celo v upravljanje. Pri čemer bodo državljani vse to prisilno financirali, če/ko jim bo – novim upravljavcem RTV – zmanjkalo denarja, pa bo vlada poviševala prisilni prispevek, kar je sicer tudi pisno že napovedal predsednik vlade in Gibanja Svobode Robert Golob. Je zapisal Bojan Požar na portalu Požareport.

Zakaj se v Sloveniji ponavlja leto 1933 iz Nemčije? Zakaj lahko govorimo o levem fašizmu? Ker bo prevzemom javne RTV bo tranzicijska levica tako ali drugače obvladovala vse večinske medije v državi, z izjemno politično pravzaprav nevtralnega Planet TV, dokler ne bodo našli vzvodov, da tudi tega pokorijo, kot so sovražno prevzeli “Planetov” spletni portal Siol.  Izven neposrednega nadzora tranzicijske levice bodo zaenkrat ostali le še medijski kompleks Domovina in mediji blizu desnici,  kar celo predsednica Slovenije označuje za “janšistična trobila”. S tem negativnim predznakom je označila tudi portal, ki ga pravkar prebirate – e-maribor.si

Direktor TV Slovenija Uroš Urbanija, je ob včerajšnjem izidu referendumov zapisal: Včasih se zdi boj za demokratične vrednote skoraj izgubljen. Pa vendar množica tistih, ki so včeraj glasovali proti popolnemu prevzemu RTV Slovenija s strani Vlade Republike Slovenije dokazuje, da se je vredno še naprej boriti. Proti putinizaciji slovenskih medijev. Za demokratično Slovenijo.

Tudi generalni direktor RTV Andrej Grah Whatmough, se je odzval na izid včerajšnjega referenduma in zapisal: Zakon je samo instrument za politični prevzem RTV Slovenija s strani Vlade RS, Gibanja Svoboda, stranke SD in Levice. Takoj potem pa se bo RTV-prispevek dvignil. To sta napovedali tako Mojca Šetinc Pašek kot Tamara Vonta.

 

Za konec pa ostane le še zapis Twitter uporabnika Svoboda, ki bo dalo marsikomu misliti: “V Sloveniji gre za hladno državljansko vojno, v kateri je pomembno poraziti in ponižati nasprotnika ter nad njim manifestirati lastno moč, ne za vsebino. Kje se te stvari vedno končajo, pa je zgodovinsko menda jasno.”

Zapisano ni daleč od resnice!

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
79%
1km/h
33%
-6°C
-5°
-7°
-5°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA