Groženj s smrtjo deležen tudi Robert Polnar in stranka DeSUS

Robert Polnar
Robert Polnar, zajem slike: nova24TV
Groženj s smrtjo deležen tudi Robert Polnar in stranka DeSUS

Poslanec DeSUS-a Robert Polnar je pojasnil, da je prejel na domači naslov oblazinjeno kuverto z nabojem za avtomatsko puško m-70 ali puško mitraljez m-72 letnik 1983. 

Tudi Polnar prejel kuverto z nabojem in grožnjo po smrti

Polnar je na domači naslov dobil kuverto z nabojem za avtomatsko puško m-70 ali puško mitraljez m-72 letnik 1983. “To je ravno letnica, ko sem jaz odslužil vojaški rok v JLA. Ta naboj mi je očitno poslalo neko anonimno strahopetno zmene, ki se ne strinja s tem, kar počnem v politiki. Jaz temu ne pripisujem nikakršnega pomena, je pa res, da so danes prišli policisti k meni v državni zbor. Jaz sem jim to kuverto in naboj predal, vse ostalo je naprej predmet policijskih postopkov. Sem pa jaz danes povedal, da odstopam od kakršnegakoli pregona od storilca, v kolikor ga bodo našli, ker me enostavno ne zanima, da bi se ukvarjal z ljudmi, ki so evidentno iz najglobjega družbenega dna,” je poudaril Polnar. 


Če pošiljatelja moti, kar počnem v državnem zboru, naj pride do mene in se bova na štiri oči pogovorila, če ga je toliko v hlačah, da si to upa storiti, je poudaril Polnar. “Mene ni strah, pripravljen sem se spoprijeti z vsakim, ki se poslužuje takšnih metod,” je dejal poslanec Polnar za Večer.

Ena od grozilnih pošiljk je bila naslovljena tudi na poslansko skupino DeSUS, a so jo prestregle službe državnega zbora. “Na fotografiji smo bili poslanci Jurša, Simonovič in jaz, vsi smo imeli na čelu narisane tarče. Pisalo je, da bomo kaznovani zato, ker podpiramo Janšo, da bomo doživeli to, kar se je zgodilo v Romuniji, najverjetneje leta 1989, da bomo javkali in prosili usmiljenja. Meni se to zdi vse skupaj absurdno in zaradi tega se absolutno ne mislim vznemirjati,” je še poudaril Polnar.

Vse primere grozilnih pisemskih pošiljk, ki so jih v preteklih dneh prejeli visoki politični predstavniki, je na podlagi naročila generalnega direktorja policije Antona Olaja prevzela v obravnavo delovna skupina, ki jo vodi uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi (GPU), so sporočili z GPU.n V delovni skupini sodelujejo kriminalisti s Policijske uprave Ljubljana in uprave kriminalistične policije. Kot so zapisali, delovna skupina intenzivno preiskuje sume kaznivih dejanj grožnje, zbira obvestila in izvaja druge kriminalistične postopke. Na Nacionalnem forenzičnem laboratoriju pa se vzporedno s tem izvajajo forenzične preiskave zaseženih predmetov. Prevzem vodenja kriminalistične preiskave je posledica zahtevnosti preiskovanja večjega števila istovrstnih kaznivih dejanj, ki so bila izvršena v krajšem časovnem obdobju, pri čemer so grožnje sporočene na specifičen način, s pošiljanjem nabojev na naslove oškodovancev – visokih političnih predstavnikov, so še pojasnili na GPU.

 

P.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
89%
0.5km/h
75%
21°C
23°
21°
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu
22°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.