Hekerji napadli spletni portal Siol.net

Spletni portal Siol je sporočil, da so jih včeraj napadli hekerji, zaradi česar je bil dostop do spletne strani dve uri otežen, približno pol ure pa je bila stran v celoti nedosegljiva.

“Približno uro po začetku kibernetskega pohoda nad Siol.net so hekerji povečali obseg napadov in  tudi uspešno “odrezali” medij od spleta za približno pol ure. Pri napadu, ki sicer še vedno traja, vendar v manjšem obsegu, so se hekerji poslužili metode DDoS,” so zapisali včeraj na portalu Siol.

Kratica DDoS pomeni porazdeljeno zavrnitev storitve (distributed denial of service). V praksi izgleda tako, da hekerji med napadom strežnik, na katerem gostuje njihova tarča, preobremenijo do te mere, da se ta sesuje in je spletna stran posledično nedostopna. Siol dodaja, da so hekerji na vrhuncu napada do spletnega portala dostopali z več sto različnih IP naslovov s celega sveta.

Je pri tem šlo za načrtni napad zaradi razkritij, ki jih je spletni portal sprožil zoper Robert Goloba, ali pa gre za kaj drugega? Odgovor prepuščamo vam.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.