Hrvaško sprenevedanje! Grozijo Avstrijcem, sami pa imajo skoraj po 200 okužb na dan!

slika: ptuj.info

Po dnevu premora, ko so potrdili »le« 85 novih okužb z virusom SARS-COV-2, se Hrvaška vrača k trimestnim številkam novih primerov. Avstriji pa grozi zaradi uvedbe karantene.

Neverjetne številke okuženosti na Hrvaškem

V ponedeljek se je incidenčna številka za celotno Hrvaško dvignila na 33,46, po objavi uradnih številk pa je danes poskočila na 37,76 in se še bolj približala številu 40, ki ga je tudi Slovenija postavila kot mejo za uvrstitev na t. i. rdeči seznam. Največ okužb so doslej potrjenih v Splitsko-dalmatinski županiji (39) in v Zagrebu (32), od koder že zadnjih nekaj dni vsak dan sporočajo najvišje številke. V Istrski županiji so potrdili sedem okužb, od tega pri petih delavcih ene najbolj znanih mesnic v Pulju, ki je zaradi razkuževanja zaprta.

Sprenevedanje Hrvaške

Kot pravi Direktor hrvaškega zavoda za javno zdravje Krunoslav Cepak je za Avstrijce problem »uvoz okuženih« med mladimi, ki so se okužili v nočnih klubih na hrvaški obali. »Spomnil bi vas, da smo na začetku epidemije tudi mi imeli velik uvoz z avstrijskih smučišč, in hkrati morate vedeti, da se leto hitro obrne in bo smučarska sezona kmalu tu. Takrat bodo oni klicali ljudi, naj pridejo na smučanje, mi pa bomo razglasili ukrepe. Nič ni nemogoče, vse se lahko spremeni. No sicer pa direktor Cepak pozablja, da so bile meje takrat zaradi epidemije med državami zaprte.

Sprenevedanju Hrvaške bo kmalu odzvonilo. Če se bo taka okuženost na hrvaškem še nadaljevala bo Hrvaška v četrtek že na rdečem seznamu!

MG


VREME

Maribor
delno oblačno
55%
1.5km/h
40%
28°C
29°
27°
27°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.