Igor Lukšič: “Robert Golob je politično nezrela osebnost!”

Premier Robert Golob je poln obljub in napovedi, ki pogosto splavajo po vodi. To so počasi sprevideli tudi levi politiki. Med njimi nekdanji predsednik stranke SD, Igor Lukšič.

Slovensko politiko pesti problem novih obrazov. Zoran Janković, Alenka Bratušek, Miro Cerar, Marjan Šarec in naposled trenutni predsednik vlade Robert Golob. V vsakega od naštetih je omembe vreden del volilnega telesa položil svoja upanja, hotenja in na koncu, po pravilu, ostal praznih rok,” pravi Igor Lukšič.

A tako slabo, kot dela trenutni predsednik, ki ima več moči, kot katerikoli predsednik vlade do sedaj, še ni delal nihče. Niti Alenka Bratušek ne. “Trenutni predsednik vlade, Golob ima vseskozi problem, kam usmerja pozornost in kako vodi stranko, v kateri očitno obstajajo prerivanja in nezadovoljstvo. Napoved o rekonstrukciji vlade se lahko bere tudi kot discipliniranje ministrov. Če boste delali preveč po svoje, vas bomo ukinili ali združili. Morda premier za prenovo vlade ni imel niti zadostne podpore,” trdi Lukšič

Igor Lukšič za Večer meni, da je Robert Golob politično nezrela osebnost, zato tudi komunicira na način, ki ni običajen za predsednika vlade. “Vsak predsednik vlade doslej je bil učljiv, le Golob je drugačen. Zaradi neučljivosti kaže dodatno dimenzijo nesposobnosti, arogance in nepoznavanja terena, na katerem se giblje. Na začetku mandata so mu ljudje še zaupali in mu dali priložnost, da se dokaže. Ko je za generalno sekretarko postavil Vesno Vuković, je postalo jasno, da se prostor za Goloba zapira. Ker se obdaja s hujšimi ljudmi od sebe, ni upanja in optimizma. Golob se obnaša, kot da ne ve, zakaj v politiki sploh gre. Kot da ne bi vedel, kaj pomeni politična izjava. Vse to bo imelo politične posledice. Stopnja destabilizacije se bo povečala, prav tako bosta večji stopnja razjarjenosti in obupanosti med ljudmi.”

Kot je za Večer dejal Marko Hočevar iz ekonomske fakultete: “Antijanšizem vlečejo na plan, ker je zmanjkalo vsebine, projektov, reform, zagona in ideje kako naprej.” In to bodo pojavljali do onemoglosti. Saj Golob, kot pravi sam ne bo odstopil, ampak bodo v vladi, le še bolj trdno delali?

Delali kaj? Neumnosti?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.