slika: Maribor-Pohorje

Po razkritju Večera, vemo, kdo bo prevzel vajeti za izvedbo čarobnega decembra v Mariboru. Podjetje Damn, ki naj bi bilo povezano s stranko SMC. Kot razkrivajo na Facebook strani Arsenovič je grobar Maribora naj bi tako sodelovenje imelo znake korupcije.

Čarobni december samo za izbrance stranke SMC?

Podelitev posla za organizacijo prireditev Čarobni december, za katero je odgovoren Arsenovič ima vse elemente korupcije, pišejo na FB strani. Povdarjajo, da kljub znesku naročila, ki z 68.000,00 EUR močno presega zakonsko dovoljenih 20.000,00 EUR niso izvedli javnega razpisa, ampak so poslali le nekakšen poziv njihovim izbrancem. Po Arsenovičevo naj bi posel dobila Agencija Damn. Kjer je solastnica Deana Urih močno povezana s stranko SMC.

slika: facebook

Po dolgotrajnem skrivanju pred mediji se je torej danes Večer dokopal do informacije, da je Arsenovič posel podelil agenciji DAMN, katere polovična lastnica je po javno dostopnih podatkih še nedavno zasedala visoko funkcijo v propadli stranki SMC, ki je Arsenoviča kandidirala na volitvah za župana. Gre torej za posel, ki je bil namenoma namenjen le županovemu izbrancu?

Takoj, ko bomo pridobili vse potrebne informacije, obveščeni smo namreč, da je bilo tudi v komisiji, ki je odločala o izboru nekaj hudo narobe, bomo župana Arsenoviča prijavili tudi protikorupcijski komisiji.

MG