Informacijska pooblaščenka: “Kje je pogodba med GEN-i in Vukovićevo?”

Robert Golob
Robert Golob, slika Nova24TV
Informacijska pooblaščenka

Informacijska pooblaščenka želi, razkritje pogodbe med GEN-i, katerega je takrat vodil Robert Golob in novinarko portala Necenzurieano Vesno Vuković.

Gen-i mora razkriti pogodbo z Vesno Vukovič

“Pozivamo, da nam nemudoma oziroma najkasneje v roku osmih dni od prejema tega poziva pošljete morebitne dokumente, iz katerih izhajajo odgovori na vprašanja prosilke v zvezi s podjetjem SEE M. & C. in se do njih opredelite,” je na podlagi pritožbe Siol.net GEN-I pozvala informacijska pooblaščenka, saj v podjetju še vedno nočejo pojasniti, kako naj bi takratni predsednik uprave Robert Golob financiral podjetje SEEM M. & C. novinarke portala Necenzurirano Vesne Vuković. Informacijska pooblaščenka je GEN-I pozvala tudi k predaji pogodbe med podjetjema.


Na račun podjetja, ki ga je Vukovićeva ustanovila leta 2017 in vodila do maja 2021, naj bi GEN-I, ki ga je takrat vodil Golob, nakazal več kot sto tisoč evrov. Pojasnil, koliko denarja točno naj bi iz GEN-I nakazali Vukovićevi, v katerem časovnem obdobju iz za katere storitve, nam ne v GEN-I ne Vukovićeva do danes niso zagotovili. 

Iz GEN-I so pred dnevi odgovorili le, da družba “ne razkriva pogodb in poslov, ki so označeni kot poslovna skrivnost in ki so bili sklenjeni v času, ko družba GEN-I, d. o. o., ni bila poslovni subjekt pod prevladujočim vplivom oseb javnega prava in torej ni bila zavezanec po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ). Podjetje GEN-I je sicer zavezanec za ZDIJZ šele od spremembe lastniške strukture v letu 2021.” 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
2.6km/h
75%
21°C
22°
19°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.