Informacijska pooblaščenka nad predsednika vlade zaradi pisem državljanom.

janez janša - SDS
Predsednik stranke SDS, Janez Janša, slika: Žan Janša
Informacijska pooblaščenka nad predsednika vlade zaradi pisem državljanom.

Informacijska pooblaščenka ponovno razburja. Zaradi truda predsednika vlade Janeza Janše za manj bolnih in mrtvih Prelesnikova preiskuje vdor v zasebnost?

Levičarji v zrak zaradi pisma predsednika vlade vsem državljanom

Pismo premierja Janeza Janše, ki ga je poslal vsem državljanom in v katerem jih prosi za odgovornost in cepljenje, tiste, ki so že polno cepljeni, pa, da se cepijo še tretjič, ker lahko nova različica virusa omikron, kot opozarjajo tudi epidemiologi v bolj precepljeni Nemčiji, naglo okuži veliko ljudi, paralizira zdravstveni sistem in tudi druge ključne državne infrastrukturne sisteme, je v politiki in medijih sprožilo burne odzive.

Levaki pa spet norijo. Premierju očitajo, da je vdrl v zasebnost ljudi z brskanjem po imenikih, ko je poslal pismo državljanom. Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je danes sporočila, da je sprožila celo inšpekcijski nadzor “glede obdelave osebnih podatkov pri pošiljanju pisma vsem državljanom”. Objavljamo prvi odziv predsednika vlade na očitke.

“Predsednik vlade je pismo poslal vsem polnoletnim državljanom brez kakršnekoli selekcije in brez vpogleda v evidence. Razlogi za njegovo odločitev so vsem dobronamernim popolnoma pojasnjeni v pismu samem. Za vse ostale pa prilagamo dve sliki, ki ne dopuščata nikakršnih dvomov o tem, kaj nas v primeru, če bomo še naprej šesta najmanj precepljena država v EU, čaka v prihodnjih tednih.”

Se je pa vmešala informacijska pooblaščenka in uvedla inšpekcijski postopek zoper Kabinet predsednika Vlade RS glede obdelave osebnih podatkov pri pošiljanju pisma vsem državljanom. Očitno Prelesnikovi res nekaj stvari ni jasnih.

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.