Inšpektorji pregledali 951 slovenskih gostiln. Vsaka četrta ne ustreza standardom! Mariborskih gostiln ni med njimi!

Leto 2019: umazanija, plesen, prostori, s katerih se lušči omet, jim manjkajo celo deli stropa ali sten, pomanjkanje umivalnikov, nesledljivi (mesni) izdelki v (umazanih) hladilnikih, mrčes, olje, v katerem se je prevečkrat cvrla hrana, pomanjkljiva osebna higiena, slaba higiena pri ravnanju z živili.

Inšpektorji izdali izdali 239 ureditvenih odločb

Ob koncu nadzora so izdali 239 ureditvenih odločb, 28 gostiln so začasno zaprli. V praksi to pomeni, da lahko vrata seveda znova odprejo šele, ko so nepravilnosti odpravljene. Večinoma so gostinci to že storili.

V obratu, kjer pripravljajo tople malice, so med drugim pod pultom našli “polno mišjih iztrebkov” in nagriženo embalažo testenin. Lokalu so naložili čiščenje in razkuževanje prostorov.

V več gostilnah so odkrili odpadajoč omet, umazane stene, celo manjkajoče kose sten ali stropa, plesen v skladiščnih prostorih, pajčevine, umazane hladilnike, v enem od lokalov so ob pripravi hrane potekala še mizarska dela, saj so urejali prostore za goste, marsikje so se kopičili odpadki in ostala krama. V enem od lokalov so na točilnem pultu pripravljali tudi hrano, nekatera živila pa so skladiščili kar na tleh. Imeli so tudi pokvarjen pomivalni stroj, iz pip pa je tekla le hladna voda.

V Mariboru in okolici takih gostiln inšpektorji niso zaznali, kar je zelo spodbudno.

MG

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
72%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.