Inštitut 1. oktober gre pravico iskati v Bruselj!

slika: Vojko Golob

Inštitut 1. oktober je  na novinarski konferenci pred parlamentom napovedal “protestni umik” predloga zakona o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja, nadaljuje pa se zbiranje podpisov pod predlog zakona o dvigu pokojnin, nadaljujejo se tudi aktivnosti za 5. shod upokojencev Slovenije. Pravico pa bodo iskali tudi v Bruslju.

Igor Černoga iz drušva 1. oktober je na današnji novinarski konferenci povedal, da so v podporo zakonu na upravnih enotah zbrali nekaj manj kot 8.000 podpisov. Za vložitev zakona v zakonodajni postopek jih sicer potrebujejo 5.000, vendar Černoga podpornike poziva, naj nadaljujejo oddajanje podpisov. “Večje število kot bomo zbrali, večjo pogajalsko moč bomo imeli,” je dejal.

Rupar je na novinarski konferenci tudi dejal, da gre Inštitut 1. oktober z dvema avtobusoma upokojencev tudi v Bruselj, kjer nameravajo doseči pravico in enakopravnost, če je ne morejo doseči v Sloveniji. Obenem pa je navedel, da je bil zaradi sovražnih izjav vladajočih tarča sovražnosti. Se pa stopnjujejo tudi nestrpnosti, saj naj bi nekdo pljunil Ruparjevega 14-letnega vnuka.

Rupar j vse upokojence in ostale pozval tudi na novi shod upokojencev, ki bo tudi nekaj posebnega. Shod bo 31. maja ob 15. uri na Trgu Republike. Tudi tokrat pa se bodo udeleženci sprehodili po Ljubljani.

Več o samem dogodku, bomo pisali tudi na našem portalu e-maribor.si

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.