Interniranec z Golega otoka Andrej Aplenc nad Marka Bandellija

Na Bandelijevo neumnost, ki jo je izrekel na nedavni interpelaciji proti kulturnemu ministru, o golem otoku, se je odzval interniranec z Golega otoka Andrej Aplenc.

Interniranec z golega otoka nad Bandellija

Na razpravi pred interpelacijo kulturnega ministra Vaska Simonitija se je vnela vroča debata. Spregovoril je tudi poslanec stranke SAB Marko Bandelli, ki je izustil nekaj težkih in žaljivih besed, nevrednih poslanske funkcije, ki jo opravlja. Na razpravi je Simonitiju očital, da preveč upošteva premierja Janeza Janšo, in da je, namesto da bi se temu upiral, celo pomagal ustanoviti “neko brezvezno Nacionalno tiskovno agencijo, ki se sama deklarira za fašistično. Ma ni smešno, v drugačnih časih bi šli v čuzo ti ljudje tukaj.” Ob tem je Bandelli škandalozno omenil še Goli Otok. “Tako malo da vas spomnim, kako je bila zgodovina kdaj tudi poštena,” je še pripomnil poslanec SAB, ki sam seveda ni doživel grozot tega kraja strahotnega kraja, obenem pa se je izprsil z nepoznavanjem zgodovine.

Kako “poštena” se mu zdi takšna “zgodovina”, so novinarski kolegi Nova24TV povprašali tudi bivšega interniranca na Golem otoku Andreja Aplenca, ki je dejal sledeče: “Ta izjava je skrajno neprimerna in samo poglablja razkol v slovenski družbi ter nikakor ni v skladu s spravno izjavo, ki jo je Slovenska akademija znanosti in umetnosti pred kratkim objavila. Za to opozicijo je značilno, da se ne poslužuje nobenega spodobnega izrazoslovja in ne upošteva človekovih pravic. Prav tako pa ne upošteva najvišje znanstvene in kulturne ustanove kot je Slovenska akademija znanosti in umetnosti. To je katastrofalno za poslance, da imajo takšen odnos.” 

PM

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
74%
2.6km/h
75%
-3°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA