Andrej Stramlič je eden vidnih članov mariborskega SDS. Kljub starosti je aktivni član že od leta 1996, vodi tudi klub seniorjev mariborske SDS in s svojo pozitivno energijo združuje ljudi v stranki in tudi širše.

Kdo je Andrej Stramlič

Andrej Stramlič je član MO SDS Maribor, kjer je že od leta 1996 vpet v politično življenje odbora tako na mestni kot na krajevni ravni. Dva mandata je bil predsednik krajevne skupnosti Malečnik, že od leta 1991 je svetnik v tej skupnosti, dva mandata pa je bil tudi mestni svetnik na listi SDS. Je član vodstva mestnega odbora Maribor, od tega je bil tri mandate podpredsednik, eno leto je opravljal tudi funkcijo v.d. predsednika. Dvakrat je kandidiral na volitvah v Državni zbor. Julija lani je bil ponovno izvoljen za predsednika Kluba seniorjev in seniork mestnega odbora. Andrej Stramlič je pokončen Slovenec, odlikujejo ga vestnost, doslednost in vztrajnost. Z vpetostjo v širši družbeni prostor pomembno prispeva k oblikovanju javnega mnenja in k priljubljenosti stranke, kar v mestnem okolju kot je mariborsko, ni enostavno.

  • Andrej najprej hvala, da ste si vzeli čas za intervju in čestitke za zlati znak SDS. najprej povejte odkod prihajate? Iskrena hvala. Prihajam v bistvu iz Trčuve v KS Malečnik.
  • Glede na to, da ste že dolgo aktivni član SDS, koliko ste v bistvu stari? Letos sem dopolnil 70 let, vendar sem še vedno zelo aktiven in vpet v politiko mestnega odbora SDS Maribor.
  • Kdaj ste postali član SDS  V stranki sem delal že leta 1992 od 1996, pa sem postal tudi bolj aktiven član, opravljal pa sem tudi različne funkcije v stranki, bil sem podpredsednik, mestni svetnik v stranki SDS in  kandidiral pa sem na državnozborskih volitvah.
  • Ste prejemnik zlatega znaka SDS, kaj vam to pomeni? V bistvu to pomeni veliko. Kot dolgoletni član stranke sem vesel, da stranka svoje aktivne zna tudi nagraditi. S takimi priznanji je tako vpoplačan trud, zavzetost in pripadnost Slovenski demokratski stranki. To je tudi spodbuda za nadaljnje delo. in res sem hvalažen vsem, ki so me predlagali za zlati znak SDS.
  • Kaj je po vašem mnenju pomembno za delo v stranki SDS? V stranki je vedno pomembna klima, ne glede na to kakšna družba je. Še posebej me veseli na dobro klimo v mariborskem SDS, kjer delujem tudi sam. Pri tem sem vesel sem, da je predsednik postal Dejan Kaloh, ker ima resnično posluh do človeka, kar je v bistvu zelo važno. Pomembno pa je sodelovanje ne samo med našimi stukturami, ampak tudi širše.
  • Hvala za najin kratek intervju in še veliko dobrega dela v stranki! Iskrena hvala tudi vam, bog vas živi.

Z Andrejem Stramličem se je pogovarjal Mitja Grmovšek

slike: Alojz Tetičkoveič, osebni arhiv