Intervju: Jožef Paternuš, najstarejši član mariborske SDS, praznuje 90 let.

Jožef Paternuš (prijatelji ga kličejo Jože) letos praznuje častitljiv jubilej, 90. rojstni dan. Vitalen gospod poln energije ni le upokojenec je veliko več. Je zelo aktiven na vseh področjih, tudi na področju politike ve povedati zelo veliko. Zanimivo pa je, da na svojem računalniku in telefonu uporablja tudi družbena omrežja in se rad pohvali, da ima na Facebook profilu skoraj 4000 prijateljev. Na njem redno objavlja tudi slike in dogodke. Z njim smo se pogovarjali na kmečkem turizmu Brunček v Rošpohu. Preden pa sva začela z intervjujem pa je Jožef zaigral tudi pesem na svojih orglicah!

  • Kateri dogodek z vašega otroštva, vam je najbolj ostal v spominu? Spominjam se leta 1934, ko sem bil star 4 leta so ubili kralja Aleksander I. Karadžordževića. To mi je iz otroštva ostalo v velikem spominu, ko so ljudje dejali Kralja so nam ubili, vojna bo.
  • Veliko ste že doživeli, veliko videli, kateri ogodek pa je po vašem mnenju najbolj zaznamoval Slovenijo? Najprej je bilo leto 1988, ko so zaprli Janeza Janšo, to je bil za mene preporod za slovenski narod, zatem mi je v spominu ostal plebiscit leta 1990, ter osamosvojitev Slovenije, ki je zame največji dogodek v mojem življenju.

Trije slavljenci, Franc Brunček, Jožef Paternuš in Dejan Kaloh

  • Dolga leta ste na dogodke v Sloveniji gledali iz tujine.  Kdaj ste se priključili Slovenski demokratski stranki? Res je bil sem 27 let v tujini v Nemčiji, že takrat sem bil od leta 1991 podporni član. Slovenski demokratski stranki pa sem se priključil po vrnitvi iz Nemčije. Sem se pa sedaj na starost odločil, da se tudi aktivno priključim stranki SDS in pomagam, po svojih najboljših močeh. Sodelujem tudi v volilni propagandi, vseh odborih in tudi na voliščih. vesel sem, da so me v mestnem odboru SDS Maribor lepo sprejeli.
  • Kaj vam pomeni, da ste član Slovenske demokratske stranke? Pomeni mi zelo veliko. V bistvu nejveč v življenju. SDS ima program, ki je po mojem mnenju najbolj za ljudi, program s katerim bi se v Sloveniji dalo nekaj ustvariti.
  •  Ste se kdaj srečali s predsednikom Janezom Janšo? Ja, to si štejem v veliko čast. Že večkrat sva se srečala, tudi slikala sva se skupaj, bil sem tudi na sedežu stranke.

Jožef Paternuš in Janez Janša

  • Omenili ste, da je Slovenska demokratska stranka za ljudi. Kaj pričakujete od države, če bi bil predsednik vlade gospod Janez Janša? Pričakujem napredek najprej pri gospodarstvu, ker bi se v Sloveniji lahko nalagal kapital. Ustvarilo bi se zaupanje, katerega sedaj, ko vladajo leve stranke ni, izboljšal bi se položaj v zdravstvu in tudi pri upokojencih bi se kazal napredek.

Jožef Paternuš in Dejan Kaloh

  • Praznujete 90 let. Kako boste praznovali svoj rojstni dan? Vesel sem, da se bo po dolgem času zbralo lahko veliko ljudi, mojih prijateljev in sorodnikov. Pridejo iz treh držav in zagotovo bo veselo. Tudi zdravje mi zaenkrat dobro služi.

Jožef s člani OO SDS Duplek

  • Iskrena hvala za vaš intervju in veliko zdravja vam želimo! Hvala lepa in bog vas živi!

JOŽEFU TUDI IZ NAŠEGA UREDNIŠTVA ŽELIMO VSE LEPO, VELIKO ZDRAVJA IN ZADOVOLJSTVA IN DA OSTANE VESNO TAKO VITALEN IN POLN ENERGIJE!

Z Jožefom se je pogovarjal: Mitja Grmovšek, slike: osebni arhivFacebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
3.6km/h
20%
8°C
10°
6°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA