/INTERVJU/ Novoustanovljeni odbor SDM Kamnik, v “Šarčevi” trdnjavi!

SDM kamnik člani
SDM Kamnik člani

Mladi so tisti, ki v teh negotovih časih krojijo usodo slovenske politike. So del razuma, kateri je sprejel videnje za slovensko politiko. Zato smo še toliko bolj veseli, da tudi kokratni intervju posvečamo mladim članom novo-ustanovljenega odbora SDM Kamnik.

Intervju, predsednik OO SDM Kamnik Tim Rauter

Tokrat smo se  pogovarjali s Timom Rauterjem, predsednikom, novoustanovljenega občinskega odbora SDM Kamnik, člani njihovega izvršilnega odbora, pa so nam zaupali še kakšno podrobnost.

  • Tim, lepo pozdravljen. V Kamniku ste torej s skupino mladih ustanovili odbor SDM, kakšni so občutki ob ustanovitvi?

Tim Rauter, predsednik SDM Kamnik

Pozdravljeni, že na ustanovni konferenci sem čutil neko pozitivno energijo in optimizem, ki bo nam dala odličen zagon. Čeprav smo novi odbor, smo že največji podmladek v Kamniku. Naš kraj ima velik potencial, ki ga bomo lahko efektivno izkoristili s trudom in povezovanjem, ter s kratkoročnimi in dolgoročnimi načrti. Priznam, da je SDM kot družina – če potrebuješ pomoč pri čemerkoli si med sabo pomagamo. Občutiš lahko atmosfero, ki je skoraj  takšna kot doma.

  • Kako mladi člani SDS v Kamniku gledate na epidemijo koronavirusa in njeno reševanje?

Pristop vlade je pravilen, pa čeprav glede na ostale države EU, nimamo najbolj strogih ukrepov. Zato se mi zdi še bolj žalostno, da tisti ukrepi, ki veljajo, se jih ne upošteva. Kritiki velikokrat krivijo kar predsednika Vlade za nastalo situacijo, medtem ko sami spodbujajo svoje privržence k nespoštovanju odlokov. Smo pa prepričani, da bo izid pozitiven za Slovenijo, če bo vlada vodila naprej tako, kot je do sedaj.

  • Kakšni so načrti za vnaprej v SDM Kamnik?

Imamo veliko načrtov. Prva prioriteta je širjenje članstva, saj je še vedno vsak Kamničan več kot dobrodošel v naši ekipi. V izdelavi je tudi vizija za mandat 2021-23 v kateri bomo prioritizirali delovanje našega lokalnega odbora. Osredotočili se bomo bolj na lokalno raven, saj menimo, da bomo hitreje rešili določene problematike. Po epidemiji načrtujemo razna druženja s katerimi se bomo poskušali bolj spoznati in mogoče pridobiti še kašnega člana. Med volitvami, pa nameravamo »trkati« od vrat do vrat za Slovensko demokratsko stranko in naše kandidate.

  • Kaj bi člani SDM Kamnik spremenili v odnosu do politike v Sloveniji?

Ker je Slovenija še rosno mlada demokracija, je splošni odnos družbe do politike pogosto ignorantski. Organizacija kot je SDM pa poskuša prikazati mladim pravo sliko, ki je največkrat optimistična. Menim, da se mladi vedno bolj vključujejo v politiko, kar je odlično dejstvo, kajti na mladih svet stoji!

  • Kako je s povezovanjem z drugimi, politično podobnimi odbori?

Pripravljeni smo sodelovati z vsemi. Velikokrat poudarjam, da čeprav smo si z našimi političnimi tekmeci nasprotniki, moramo vedno sodelovati in iskati skupne točke, saj je to edina pot po kateri bo Slovenija postala še bolj uspešna. Verjamem, da če imaš z nekom popolnoma drugačna videnja, vedno obstaja neka točka na kateri se lahko strinjaš. Vse o našem delu, povezovanjih in mnenjih pa lahko preberete tudi na našem twitter profilu SDM Kamnik.

  • Imate v letošnjem letu v načrtu kakšno večjo akcijo odbora?

Odvisno od trenutne situacije. Nameravamo pa se kmalu srečati s Kamniškim županom in mu predstaviti naša videnja. Prepričan sem, da nas bo vsaj pri nekaterih točkah uslišal in uresničil te dobronamerne ideje. Kot sem pa že omenil, nameravamo imeti kakšno druženje a le, če bodo ukrepi to dopuščali.

  • Timotej najlepša hvala za čas in tudi za čas, ki ga s tvojimi kolumni vlagaš v naš portal.

Z veseljem, vse dobro in ostanite zdravi

Tako pa so se nam predstavili člani IO SDM Kamnik:

Anže Novak, SDM Kamnik

Dejan Volgemut, SDM Kamnik

Matija Sitar, SDM Kamnik

Tim Rauter, SDM Kamnik

S kamniškim odborom SDM se je pogovarjal Mitja Grmovšek

VREME

Maribor
oblačno
85%
2.1km/h
91%
22°C
23°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.