Ob mednarodnem dnevu žena smo se na portalu e-Maribor pogovarjali z žensko polno energije in predano svojemu delu. Je predana Slovenka, predsednica mariborskega ženskega odbora SDS, predsednica mariborskega krščanskega foruma SDS, bila pa je tudi kandidatka za poslanko v DZ RS. Ksenija Šeligo!

Ksenija, hvala, da si tudi v nedeljo vzela čas za nas in da sva lahko naredila ta intervju! Ker se dobro poznava predlagam, da se tikava. Mitja, hvala, seveda se bova tikala. Si pa vseno rada za vsakogar vzemam čas, še posebej za portal e-Maribor.

Kdo je v bistvu Ksenija Šeligo? V bistvu sem preprosta Slovenka z veliko energije in veliko ljuberzni do ljudi in domovine. Sem tudi članica SDS od leta 2016.  Sem pa aktivna na večih področjih. Sodelujem tudi v Veteran klubu Maribor, aktivna sem tudi v čebelarskem in zeliščarskem društvu Slovenska Bistrica. Sem tudi predsednica ženskega odbora SDS maribor in predsednica krščanskega foruma SDS. 

Koliko članic je v mariborskem odboru SDS? Članica ženskega odbora postane vsaka ženska, ki postane članica SDS. V Mariboru je trenutno nekaj čez 160 žensk v našem odboru. Številka se seveda spreminja. Imamo pa tudi vse več mladink. V svojih vrstah pa imamo tudi članice že od leta 1992.

Kako se ženske mariborskega odbora SDS družite? Družimo se veliko. Tako na raznih sestankih, sejah odborav, izletih, enkrat na leto imamo ženske v okviru stranke SDS tudi družinski dan. To je v bistvu srečanje družin stranke SDS, ki ga vedno popestrimo s kakšnim kulturnim programom in domačo glasbo. Imamo pa tudi razne delavnice na žensko tematiko. 

Kako se ženske pri stranki SDS udejstvujete v politiki? Ženske smo v politiki zelo uspešne. Tudi v naši stranki. Tu ne smemo pozabiti na našo poslanko Evo Irgl, predsednico odbora za družino, socialne zadeve in enake možnosti, zatem je tu pomembno ime Jelka Godec, predsednica komisije, ki je raziskovala korupcijo v zdravstvu. Tudi predsednica ženskega odbora SDS na državni ravni, Nada Brinovšek je zelo aktivna poslanka, veliko si prizadeva pri delu na področju sociale. Iz Slovenske Bistrice prihaja tudi zelo aktivna poslanka Karmen Furman. Nedavno pa se je poslanski skupini SDS pridružila tudi Lidija Ivanuša in še bi lahko naštevela. Torej ženske smo zelo aktivne, glasne in predvsem zveste naši stranki in našim vrednotam. Ženske imamo po mojem mnenju, vsekakor malo več čuta za socialo, družino, delo, kulturo in vrednote, kot drugi.

 

   Ksenija Šeligo: “Vsem ženskam in našim članicam želim ob                   mednarodnem prazniku žena in ob materinskem dnevu lepo                 spoštljivo in ljubeče praznovanje.

Lahko pričakujemo tudi od mariborskega ženskega odbora SDS kakšno udejstvovanje? Zagotovo. V prvi vrsti je plan v letošnjem letu organizacija okrogle mize, že v pomladi, organizirali bomo tudi pogovore na različne teme, ki se tičejo žensk. Vsekakor bomo Mariborčanke spet aktivne pri družinskem pikniku, na tradicionalnem izletu v Bovcu in podobno. Rade tudi kaj spečemo, se poveselimo v vsaem primeru pa rade pomagamo in se družimo tudi z ostalimi odbori.

Kaj bi za konec še rada povedala?  Rade imamo našo domovino, naše vrednote in vrednote, ki jih zagovarja stranka SDS. Zato vabim vse mariborčanke, ki ste podobnih misli, da se nam pridružite. Smo odprtega duha, družabne in se rade poveselimo.

Kako pa lahko stopijo s teboj v kontakt? Lahko mi pišejo na moj Facebook profil Ksenija Šeligo ali pa mi pišejo na elektronski naslov: [email protected]

Hvala za interju in veliko uspeha ti želim! Hvala tebi za povabilo, tudi bralkam vašega portala želim ob dnevu žena in materinskem dnevu veliko dobrega.

S Ksenijo se je pogovarjal: Mitja Grmovšek

slika: arhiv Ksenije Šeligo