Ivo Boscarol: Zna se zgoditi, da bodo protestniki zamenjali kolesa za sekire ali vile!

Ivo Boscarol, slika Nova24TV

Že pred imenovanjem ministrske ekipe je nemalo prahu dvignila koalicijska pogodba. Številne gospodarstvenike namreč skrbi davek na premoženje. Pa na samo gospodarstvenike, tudi ostale ljudi.


V bistvu ni Tarča v svobodi postregla z ničemer novim. Le voditeljica Erika Žnidaršič se je naučila bontona in levim, ni vpadala v besede- A leporečje vladajočih ni ravno obrodilo sadov. V studiu je bil namreč podjetnik Ivo Boskarol, ki je vsem, tudi voditeljici Eriki, naredil brezplačno predavanje o gospodarstvu.

 “Vse kar v Sloveniji državljani zaslužimo je na nek način že obdavčeno, obresti, dohodnina. Vse, kar smo zaslužili je obdavčeno. In potem, ker smo narod varčevalcev, tisto, kar nam ostane, nekam investiramo. In sedaj bi vse tisto, kar smo ljudje ustvarili v svojem življenju, bomo morali kot svoje premoženje deklarirati in plačati davek na to, kar imamo, ne kar smo zaslužili. V kolikor, na koncu leta ne bomo imeli denarja za plačilo davka na to premoženje, nam bo država nekaj vzela, to je prikrit način nacionalizacije,” je dejal Boscarol.

Ivo Boscarol je dejal, da bodo glede na koalicijsko pogodbo nepremičnine štirikrat obdavčene. “Prvič, ko jih kupite, drugič, ko jih dajete v najem, tretjič, plačali boste davek na nepremičnino in četrtič davek na premoženje.” 

 

Glede tega, ali bo koalicija zdržala cel mandat je Boskarol dejal, da bi jim priporočal, naj ne hitijo s spremembo zakona o javnih zbiranjih in demonstracijah, ker “Slovenci smo dejansko občutljivi na nepremičnine in na premoženje in se zna hitro zgoditi, da bodo pred parlamentom biciklisti zamenjali bicikle za kakšne sekire ali pa vile”.

Ob napovedanem se je Miha Kordiš, le nasmihal. Bomo videli koliko bo imel poguma, če bi se kaj takega res zgodilo.

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
1.5km/h
40%
28°C
29°
27°
27°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.