Iz številnih krajev klicali na pomoč. Najhuje na Štajerskem in v Pomurju

VREME gasilci
Slika simbolna

Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih intervencijah. Gasilci na Štajerskem, Prekmurju in Kočevskem imajo polne roke dela. 

Neurje na širšem območju Maribora povzroča nevšečnosti

Iz več krajev že poročajo o težavah. Tako je na območju Kočevja zalilo več kleti, gasilci pa so posredovali tudi v Mariboru, Pesnici, Radencih, Slovenski Bistrici, Selnici ob Dravi in Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah gasilci posredovali kar sedemkrat, pri tem pa so občanom pomagali pri pokrivanju odkritih streh, črpanju vode iz kleti ter s cest odstranjevali podrta drevesa. Lokalni gasilci so v dveh primerih v občini Pesnica razžagali podrti drevesi in ju odstranili s cestišč.

Kratkočasovno neurje, ki je okrog 12. ure prešlo območje Maribora, je zahtevalo sedem intervencij gasilske brigade Maribor. “Na območju Terčove je veter odkril dve strešni konstrukciji, v Dvorjanah in na Pobrežju sta na cestišče padli drevesi, meteorna voda je zalila še en objekt na Gregorčičevi ulici v Mariboru,” je za Večer dejal dežurni vodja izmene pri gasilski brigadi Maribor Drago Žibek.

Zvečer bo sicer po napovedih vremenoslovcev še naprej spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

viri: Slovenske novice, Večer, Maribor24

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.