slika: Politikis

Na svetu SMC je potekala plodna in konstruktivna razprava o aktualni politični situaciji in predvsem o prihodnosti stranke. 

SMC ne podpira Karla Erjavca za mandatarja

Kot je dejal Zdravko Počivelšek je svet stranke je sprejel najpomembnejši sklep, da SMC ne podpira izvolitve Karla Erjavca za mandatarja. Svet je vodstvu naložil nalogo imenovanja delovne skupine, sestavljene iz po treh predstavnikov poslanske skupine, ministrov ali državnih sekretarjev, lokalnih odborov, Kroga seniorjev in Kroga mladih, ki pregleda in dokonča predlog programa stranke skupaj s strategijo revitalizacije stranke in ju predloži svetu v sprejem strateške in programske platforme za prihodnje politične poteze SMC, o čemer bo svet razpravljal na prihodnji seji.

“SMC je in bo še naprej povezovalni člen političnega prostora. Zato bo, v luči nenehnih enostranskih provokacij, ki so v nasprotju z določili koalicijske pogodbe in SMC postavljajo v neenakopraven položaj, ostala odprta za dialog in sodelovanje z vsemi parlamentarnimi strankami, še posebej programsko sorodnimi strankami, ki morajo vložiti več napora v medsebojno povezovanje,” je dejal Počivalšek.

PM