Izredna novica! Kmetje prekinjajo pogovore in nadaljujejo stavko!

kmečki punt. zajem slike N1, slika je simbolna

Predstavniki organizacij s področja kmetijstva so po dobrih dveh tednih opustili pogajanja z vlado, ker njihove zahteve niso uresničene, je pojasnil predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved.

Sestankov na resornem ministrstvu se več ne udeležujemo, saj se z gradivom, ki smo ga prejeli, ne strinjamo,” je kot razlog za predčasno prekinitev pogajanj z vlado navedel predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved. Gradivo po njegovih besedah ne ustreza zahtevam kmetov, je nepopolno, zavajajoče, brez pravnih in strokovnih podlag ter je za kmete nesprejemljivo. “Nadaljnjih sestankov delovnih skupin se ne bomo več udeleževali, ker naše zahteve niso uresničene.” je dodal Medved,

 Anton Medved: “Pogrešamo konkretne rešitve!”

predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved je izpostavil predvsem omejitve, ki jih predvideva uredba o Naturi 2000 in ostale habitatne direktive ter za kmete ostajajo. Prav tako ostajajo davčna bremena na območjih z omejenimi dejavniki (OMD), na katerih je zaradi naravnih pogojev kmetovanje oteženo. Kaplja čez rob, “ki je ponižala slovenskega kmeta”, je bil po navedbah glavnega sindikalista predlog zakona o zaščiti živali, ki ga je koalicija v zakonsko proceduro vložila v petek. “Kmetje smo tisti, ki se v prvi vrsti zavzemamo za zaščito živali in ostro obsojamo kakršno koli mučenje.

vir: MMC RTV, video STA

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.