Izredna novica: Ministrica Stojmenova Duh se je znašla v preiskavi

Stojmenova duh
Šlo naj bi za sum odtekanja evropskega denarja

Zavod Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS), ki ga je v letih 2018 in 2019 vodila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh,  je za Siol.net potrdil, da preiskuje nepravilnosti v času njenega vodenja. 

Po  informacijah Siol.net preiskujejo sume, da je bil zavod v času direktorovanja Emilije Stojmenove Duh, upravičen do evropskega denarja iz naslova sodelovanja v projektnih partnerstvih, ki pa ga ni dobil, ker naj bi Stojmenova Duh sredstva preusmerila na druge pravne subjekte in s tem oškodovala zavod. Konkretno naj bi šlo za prenos projektov in sredstev, ki jih je DIHS prejel na razpisih, na projekt 4PDIH, ki je nastal v okviru ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, na kateri je Stojmenova Duh predavala in tudi vodila omenjeni projekt. Prekanaliziranih naj bi bilo več sto tisoč evrov. 

Ministrica, naj bi bila zaradi domnevnih nepravilnosti s položaja direktorice zavoda tudi razrešena, a ona vse očitke zanika.

Mariborska ministrica Stojmenova Duh se brani: “Ne drži. Takšen projekt, pri katerem se je prijavil DIHS in bi bil prenesen na 4PDIH, ne obstaja. Vse to je možno preveriti tudi na Evropski komisiji, saj zamenjava partnerjev zahteva dodaten postopek.”

Po neuradnih informacijah pa naj bi bili bistveni deli dokumentacije o poslovanju zavoda v času Emilije Stojmenove Duh izgubljeni, poškodovani ali neurejeni. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.