Izredna novica. Na Koroškem evakuirali prebivalce. V Črni, voda odnesla cesto! (video)

Slovenska Istra, slika, zajem slike Tiktok

Slovenijo je prešel nevihtni pas, ki se je od slovenske Istre, kjer je ponekod pustil pravo razdejanje pomikal proti vzhodu države. Neurja so ponovno zajela tudi območje Koroške.

V Črni na Koroškem so se iz previdnosti umaknili iz domov nekateri prebivalci Spodnjega Javorja. Gre za kraj ob vstopu v Črno iz šoštanjske smeri. K sreči se je deževje ponoči umirilo.  Poplavljenih je le nekaj kleti. V

naselju Topla pa je voda (ponovno) odnesla cestoZnova je poplavilo tudi podjetje Cablex, Na Koroškem so pred nevarnostjo umaknili tudi družino z občine Prevalje ter prebivalce z območja Lom pri Mežici. 

 V Ljubljani je voda zalila več kleti in zastala na nekaterih cestah in podvozih, kar je povzročilo hude težave v prometu. Gasilci so posredovali več kot 60-krat. Pristojni so pozorno spremljali tudi reko Gradaščica, ki je bila na robu prelivanja, a so se razmere ponoči umiril.

Na plazenje tal opozarjajo tudi na Gorenjskem, kjer so meteorne vode zalile več kleti. Gasilci so opravili 30 intervencij, največ dela so imeli na območju Tržiča in Kranja,

V slovenski Istri medtem odpravljajo posledice neurja, ki je območje zajelo zgodaj popoldne. Med drugim je odkrilo več objektov, posamezne ceste pa so bile slabo prevozne, na Ajdovskem je padala tudi toča v velikosti jajca. Težave z dobavo elektrike so večinoma odpravili.

O razmerah po državi, še posebej o razmerah v Mariboru in okolici vas bomo sproti obveščali

(video, vir: tik tok)

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.