IZREDNA NOVICA! Ruski konvoj vse bližje Kijevu, Mariupol brez hrane in vode.

Rusi v Mariupolju zadeli porodnišnico
IZREDNA NOVICA

Rusi so začeli kopičiti svoje sile v bližini Kijeva. Mestu so vse bližje, spremenili pa so tudi taktiko in svoje sile razdelili na dva dela. Svojo agresijo povečujejo tudi na mesto Mariupol.

Mariupol brez hrane in vode.

V mestu Mariupol je vse huje. Župan pravi, da se je 400.000 ljudi, ujetih v mestu, soočalo z “dva dneva pekla”, Rusija pa napada vsakih 30 minut. Petro Andrushenko, svetovalec župana, je dejal, da želijo Rusi “izbrisati naše ljudi.” 

Dan po tem, ko je ruski napad na porodnišnico v obstreljevanje

u, sprožil široko obsodbo, je podpredsednica ZDA Kamala Harris pozvala k mednarodni preiskavi vojnih zločinov ruske invazije na Ukrajino.

Mariupol. Ljudje so pokopani v skupnem grobu. Dobro jutro, svet.

Sovražne ruske čete imajo jasen ukaz, da zadržijo Mariupol za talca, vendar Ukrajina naredi vse, da bi pomagala mestu. Pravi predsednik Zelenski. 

Mariupol in Volnovakha ostajata popolnoma blokirana. Čeprav smo naredili vse potrebno, da je humanitarni koridor deloval, ruske čete niso prenehale z ognjem. Kljub temu sem se odločil, da konvoj tovornjakov vseeno pošljem v Mariupol. S hrano, vodo, zdravili. Hvaležen sem vsem voznikom – pogumnim ljudem, ki so bili pripravljeni izpolniti to poslanstvo. Ogromno poslanstvo,” je dejal predsednik Zelenski za portal Ukrinform.

Okupatorji so začeli tankovski napad točno tam, kjer naj bi bil ta humanitarni koridor. Koridor življenja za Mariupol. To so storili zavestno. Imajo jasen ukaz, da Mariupol držijo za talca in se mu posmehujejo. Nenehno bombardiranje, nenehno streljanje. Danes so uničili tudi zgradbo glavnega oddelka državne službe za nujne primere v regiji Donetsk. Tik ob tej stavbi je bil kraj, kjer naj bi se prebivalci Mariupol zbrali za evakuacijo,” je zaključil predsednik Zelenski.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.