IZREDNA NOVICA! Strela na Triglavu udarila v več planincev

strela

Udar strele na Malem Triglavu je danes okoli 15. ure poškodoval 12 planincev, od tega enega huje, sporočajo z Uprave RS za zaščito in reševanje. 

Strela naj bi na območje, kjer so bili pohodniki, udarila večkrat, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Dogodek se je zgodil, ko se je skupina okoli 17 planincev vračala s Triglava proti Malemu Triglavu in Kredarici. Eden od planincev je huje poškodovan, vendar ni v življenjski nevarnosti, drugi pa lažje. Po prvih podatkih je predvidoma poškodovanih 12 pohodnikov. Piše Siol.net

 

Ekipa je s policijskim helikopterjem na območje Triglava priletela v normalnem vremenu. Vmes so se razmere zelo poslabšale, zato je helikopter moral pristati nižje. Reševalna ekipa je nato začela s klasičnim reševanjem. S pomočjo drugih pohodnikov, gorskega vodnika in osebja Kredarice, so bili vsi poškodovani uspešno pospremljeni do Kredarice. Enega so morali nositi.

Gorski reševalci iz Mojstrane, Kranjske Gore in Rateč so skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku in helikopterjem slovenske policije zaradi megle  ostali ujeti na Kredarici.

O stanju ponesrečenih bomo še poročali.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
33%
4.1km/h
0%
34°C
36°
33°
34°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA