Izredna novica! Tako iz Kijeva, kot Harkova pregnali ruske vojake!

zajem sklike

Župan Kijeva Vitalij Kličko je sporočil, da v Kijevu ni več ruskih vojakov. Stekla pa bodo tudi pogajanja o premirju, na meji z Belorusijo.

Kijevo in Harkov nimata več ruskih vojakov

Župan Kijeva Vitalij Kličko je sporočil, da v Kijevu ni več vojakov ruske armade, poroča BBC. Po besedah Klička vojaki, policisti in pripadniki teritorialne obrambe po prestolnici samo še lovijo posamezne saboterje. Po informacijah ukrajinskih oblasti je v Kijevu do danes zaradi napadov ruske vojske umrlo devet ljudi, od tega en otrok.

Osvobojeno od ruskih vojakov, naj bi bilo tudi drugo največje mesto Harkov. Ukrajinske sile so sporočile, da so po hudih spopadih z ruskimi silami odbile napad na drugo mesto v državi Harkov. Regijski guverner Oleh Synehubov je dejal, da se je mesto zdaj znebilo ruskih čet – po spopadih med ulicami. Na tisoče je preživelo noč v kleteh in zavetiščih, z intenzivnim obstreljevanjem, ki ga je eden od prebivalcev opisal kot “nekaj podobnega Vojni zvezd nad vašo glavo”.

Tako je potekal eden izmed številnih pouličnih bojev:

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.