IZREDNA NOVICA! V Črno na Koroškem se je le prebilo 30 vojakov. Zaprte ceste proti Koroški!

Mežica, slika. Neurje.si

Črna na Koroškem je še vedno odrezana od sveta. Z dvema helikopterjema se je tja uspela prebiti vojska. Zaenkrat je tam 30 vojakov.

Vojska se je le s helikopterjem prebila v Črno na Koroškem in ljudem dovaža potrebno hrano in opremo. Ljudje nimajo nobenih povezav, nimajo elektrike ne plina. Telefonske povezave so pretrgane, nimajo internetnega signala. Vojska jim je dostavila tudi gorivo, ki je nujno potrebno za delovanje agregatov in repetitorskih postaj pa tudi nekateri naprav ki jih imajo prebivalci. Pripravlja se tudi helikopterski prevoz za evakuacijo nekaterih prebivalcev Črne, a le zato, ker so nekateri domovi zaradi ujme neprimerni za bivanje. Poročil o hujših poškodbah na srečo ni.

Zaprte so vse ceste do Črne na Koroškem, tudi iz avstrijske smeri. Zaprta je tudi cesta Dravograd – Maribor pri Gortini in pri Ožbaltu. Zaprta je tudi cesta  Dravograd – Trbonje, pri Trbonjah, zaradi poškodovanega vozišča.

Med tem pa mariborski policisti obavnavajo dva tuja voznika kljub zapori nadaljevala vožnjo po regionalni cesti. Ker nista upoštevala signalizacije, sta z vozili obstala na mestu, kjer je Drava prestopila brežino, so še sporočili s PU Maribor.

Preberite tudi:

Poslanci stranke SDS zavihali rokave in prišli na pomoč v Mozirje! 🙏

https://e-maribor.si/med-tem-ko-vlada-se-spi-ljudje-pomagajo-tako-lahko-pomagate-tudi-vi-hvala-za-pomoc/

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.