Izvršitelj nad propadajočo televizijo RTS

slika: Maribor24

Kitajski investitor, ki ga je v Maribor  pripeljala ekipa župana Andreja Fištravca, se je umaknil, dolgovi ostajajo, RTS pa tone.

Ekipa Andreja Fištravca je tako kriva za  propadli projekt, ki ga je zakuhala kitajska naveza. Na začetku se je zdelo, da RTS postaja prava županova televizija, saj je poleg televizije dobro poskrbel za svojo propagando z brezplačnikom, kjer se je poleg županovih hvalospevov, našla tudi kakšna novica. Še vedno pa deluje spletni portal RTS24, kjer vas med drugim sprašujejo, če bi se radi slikali z županom.

Očitno je bilo stoškov preveč za kitajskega investitorja, ki očitno ni zmogel plačevanja, nekdanje zelo priznane mariborske televizije. Tako so ostale neporavnane obveznosti do zunanjih izvajalcev televizije.

Spomnimo. Začetki televizije segajo v podjetje Tele 59, pod okriljem katerega je delovala televizija RTS, je bilo med drugim v lasti Janeza Ujčiča, nekdanjega državnega sekretarja in vidnega predstavnika stranke DeSUS. Leta 2015 je šlo v stečaj. Znani mariborski televizijec, ki je za dolgove jamčil z osebnim premoženjem, je v začetku lanskega leta razglasil osebni stečaj. Tako bo moral do leta 2020 upnikom nakazovati večino pokojnine, ki znaša blizu dva tisoč evrov.

Nekdanji čarovnik in Fištravčev velik zagovornik, Danijel Gorjup je sedanji direktor RTS 24.  Priznal je, da so ostali še nekateri neplačani računi, vendar da zadevo rešujejo. Pravi,da so se Lastniki umaknili, oni pa poskušajo poplačati dolgove in se tako izogniti stečaju. Nekako so zdaj dogovorjeni, da bodo dolgovi poplačani, pri tem pa, da bodo pomagali lastniki, ki se nekaj pogovarjajo tudi z drugim investitorjem prav tako iz Kitajske.

Sicer pa jih je tokrat obiskal tudi izvršitelj, a je zaenkrat ostal pred zaprtimi vrati. A izvršitelj napoveduje nasilni vstop. O tem pa, ko se bo to zares zgodilo.

vir: spletni Večer

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.