Janez Cigler Kralj minister cvetke
Minister Janez-Cigler-Kralj. Slika: Domovina.je

Potem ko je v ponedeljek interpelacijo uspešno prestala ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, se je v državnem zboru odvijala že druga interpelacija v tem tednu in četrta v tej vladi.

Za interpelacijo le   poslancev

Predlagatelji interpelacije, poslanci iz LMŠ-ja, SD-ja, Levice in SAB-a, Janezu Ciglerju Kralju očitajo neodgovorno delo med epidemijo na področjih domov za starejše, delovnih mest in socialnega dialoga, pa tudi pri dodelitvi sredstev na razpisu ministrstva Zavodu Iskreni, katerega soustanovitelj je bil.

“Očitke v interpelaciji jemljem zelo resno. V pisnem odgovoru sem po moji oceni nanje dobro, celovito in argumentirano odgovoril,” se je v DZ-ju na očitke opozicije odzval minister Janez Cigler Kralj in ob tem spomnil, da je zadnje leto naših življenj zaznamovala epidemija covida-19, zato je po njegovem mnenju razumljivo, da je večina očitkov vezana na odzive na epidemijo.

Tudi tokratna interpalecija ni uspela, saj je zanjo glasovala le 38 poslancev, proti jih je bilo 44 
  .

Še ena farsa, ki se ji reče interpelacija pa bo na sporedu v četrtek 25. marca. na “zagovoru” bo kulturni minister Vasko Simoniti.

PM