Janez Janša: “Ta vlada v Slovenijo vrača duh državljanske vojne!”

Ukinitev nacionalnega dne spomina na žrtve komunističnega nasilja še vedno sproža veliko negodovanja in slabe volje. Še posebej je hudo za ljudi, ki jim tak spomin veliko pomeni.

Največ olja na ogenj je prelila kar pravosodna ministrica, ki je v sej svoji aroganci naznanilo sume kaznivih dejanj, in sicer za različna kazniva dejanja, med drugim javno spodbujanje nasilja ter pozivanje k oboroženemu uporu in rušenju ustavne ureditve, kar je seveda skregano z vsako logiko normalnega človeškega razuma.

Janša je poudaril, da sam pozivov k oboroževanju ni dajal. »Verjamem pa, da se je marsikdo te zlovešče poteze aktualne vlade, ki zelo spominja na čase, za katere smo mislili, da so za vedno minili, ustrašil,« je dejal. Ministrica vlade, ki je storila »zavržno dejanje«, pa je tako po njegovem prepričanju torej ovadila samo sebe.

Glede svojega zapisa na Twitterju pa je prvak SDS dejal, da je ob osamosvajanju takratni predsednik skupščine Republike Slovenije France Bučar dotedanje obdobje razglasil za konec državljanske vojne. Aktualna vlada pa torej ukinja dan spomina na žrtve časa, ki ga je Bučar označil za državljansko vojno. »Kaj lahko torej rečemo drugega kot to, da ta vlada v Slovenijo vrača duh državljanske vojne. In to obsojamo,« je še navedel Janša. 

Na dvoličnost ministrice za pravosodje, ki prihaja iz stranke SD, pa je opozorila tudi Jelka Godec, vodja poslanske skupine SDS

video/vir: TV Slovenija

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.