Janja Garnbret ima zlato medaljo v športnem plezanju!

Janja Garnbret
Janja Garnbret, slika Redbull

Šestkratna svetovna prvakinja Janja Garnbret je dopolnila svojo bero vrhunskih dosežkov, potem ko je v Tokiu v športnem plezanju osvojila zlato olimpijsko kolajno!

NOVA ZLATA MEDALJA ZA SLOVENIJO!

Najboljša Slovenka je v četrtfinalu hitrostnega plezanja pričakovano izgubila proti dvakratni svetovni prvakinji v tej disciplini Anouck Jaubert. V naslednjem dvoboju je ugnala Brooke Rabotou, sredi vzpona ji je rahlo zdrsnilo, a je vseeno ob koncu za vsega desetinko ugnala Američanko. Najboljši nastop v tej disciplini je pokazala v boju za 5. mesto, kjer je z novim državnim rekordom 7,81 ugnala Avstrijko Jessico Pilz. Po hitrostnem plezanju je pričakovano vodila Poljakinja Aleksandra Miroslaw, ki je v finalu s 6,84 postavila nov svetovni rekord.

Plezalke so se v nasprotju s kvalifikacijami merile na treh balvanih, ti so bili izjemno zahtevni, saj smo od 24 poskusov videli le dva vrhova – za oba je poskrbela Janja Garnbret! Korošica je mojstrsko rešila tako prvo kot drugo balvansko težavo, po kateri je bilo jasno, da je v tej disciplini ne more prehiteti nobena tekmica.

TUDI V UREDNIŠTVU PORTALA E-MARIBOR ČESTITAMO JANJI ZA ZLATO MEDALJO!

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
88%
1km/h
100%
-2°C
-1°
-4°
-1°
Sat
-2°
Sun
-1°
Mon
4°
Tue
3°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA