SLUGA počivalšek

Vodja poslancev SMC Janja Sluga in podpredsednik SMC Igor Zorčič se ne bosta udeležila današnje seje sveta SMC.

Sluge in Zorčiča ne bo na sejo sveta stranke SMC?

Vodja poslancev SMC Janja Sluga, pravi, daje bila zadnja seja sveta SMC vodena predstava, “v ozadju pa se mimo vseh odločitev sveta, članov stranke in brez opravljene razprave že dogajajo povezovanja”. Zelo povedno je po njenih ocenah tudi imenovanje Andreja Čuša, “ki celo hodi na strankarske dogodke”, za državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu, ki ga vodi predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

Po navedbah Zorčiča se je Počivalšek, ne da bi kogarkoli v stranki obvestil in mimo statuta, že dogovoril za sodelovanje z drugo stranko in na ministrstvu na zaupanje zaposlil njenega predsednika Čuša. Čuš je sicer predsednik stranke Zeleni Slovenije. Ta seja sveta bo torej samo predstava za javnost, je svojo neudeležbo na seji za napovedal Zorčič.

Kaj to pomeni za stranko. Užaljena in vse bolj leva Janja Sluga odhaja iz stranke SMC med nepovezane poslance, kako se bo odločil Zorčič še ne vemo. A, kot piše Požareporrt se je le malo potegnil nazaj, saj noče izgubiti privilegijev, ki jih ima, kot predsednik Državnega zbora.

PM