Janja Sluga namesto na glasovanje na “randi” z Veselom?

Janja Sluga, slika Požar report
Bodo Janji Sluga od plače odtrgali 200 evrov?

Kaj pomeni, če je poslanec neupravičeno odsoten na seji Državnega zbora? Ker ne dela v kašnem privatnem podjetju bi se kaj takega dalo hitro spregledati.


Bodo Janji Sluga od plače odtegnili 200 evrov?

Janja Sluga, je ena od nedavnih odpadnic v državnem zboru brez stranke. Torej je v skupini nepovezanih poslancev, kjer so poleg nje še ostali odpadniki, Igor Zorčič, Jurij Lep in Branislav Rajić. Kam bodo ti odpadniki šli po koncu mandata je težko reči. Zagotovo pa bodo skušali preiti v druge leve poslanskje skupine.

Da se Janja Sluga politično spogleduje s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom, je razkril Požareport prejšnji teden. A to spogledovanje se je dogajalo ravno tisti trenutek, ko bi Janja Sluga morala biti na torkovem večernem glasovanju v državnem zboru – na izredni seji, kjer je bila sama celo sopredlagateljica. Zaradi tega bi lahko ostala celo brez enodnevne plače, kar znese tja do 200 evrov. No, takšna so vsaj zapisana interna pravila v državnem zboru.

Očitno se je Janja naveličala sedenja v parlamentu in je odšla na politični zmenek. Koliko časa, pa je na takem zmenku ostala, pa nam ni znano. Zagotovo pa ji je pasalo. Vsaj po slikah sodeč

Slike: Požar report

P.M.

VREME

Maribor
oblačno
75%
0.5km/h
100%
18°C
19°
16°
16°
Wed
14°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.