Janković, ministru za zdravje: “Zdravstveni dom Ljubljana pusti pri miru!”

slika: Finance

Če si šerif, imaš očitno lahko prav vse. Še posebej si očitno Jankovič predstavlja tako delo v mestni občini Ljubljana še naprej. 

Več, kot očitno je, da se Jankovič spozna tudi na zdravstvo. No bolje rečeno na farmacevtke in zdravnice, saj ne dovoli, da bi se jih zamenjalo. Kaj dobijo farmacevtke za nagrado pri Jankoviću smo v preteklosti že slišali. Po novem pa je v svoj zakup vzel tudi direktorice zdravstvenih domov.

Lani je mesto direktorice v ZD Ljubljana prevzela Antonija Poplas Susič, po besedah ministra so po njenem imenovanju delovna mesta zapustili številni zaposleni, poleg informatikov in vodje kadrovske službe tudi 33 družinskih zdravnikov.

Direktorici je minister za tdravje Bešič Loredan med drugim očital, da več dela v zasebnem zavodu kot v javnem ZD Ljubljana. Poplas Susič je namreč lastnica zdravstvenega zavoda Multimedicus. Ob tem ima dve koncesiji Mestne občine Ljubljana, laboratorij in informatiko pa najema po ugodni ceni od ZD Ljubljana, je dejal minister. Izpostavil je še, da je direktorica 20-odstotno zaposlena v lastnem zavodu, tam opravlja zdravniško delo, medtem ko ga v ZD Ljubljana ne. 

A pri tem Jankovič očitno ne vidi težave. Pink pong med ministrom in županom Jankovičm se torej nadaljuje.

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
41%
6.2km/h
0%
4°C
5°
3°
2°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-3°
Tue
-3°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA