Janša jih je napel “jedrni” Tanji Fajon: “Kje je slovenska zastava?”

slika: Twitter

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je ta teden mudila na uradnem obisku v Kirgiški republiki. Očitno pa je Fajonova s seboj pozabila vzeti slovensko zastavo.

Kot je zatrdila Fajonova je bil obisk  namenjen krepitvi gospodarskega sodelovanja, političnega dialoga ter sodelovanja na dvostranskem in multilateralnem področju. Očitno tudi sama ni dognala kaj v tej republiki dela. Najbolj žalostno pa je to, da je ponovno pozabila na slovensko zastavo.

To je zmotilo predsednika stranke SDS. Tako je Janez Janša objavil fotografijo s srečanja Fajononove in njenega gostitelja zunanjega ministra Ženbeka Kulubajeva. Ob fotografiji je tako zapisal: »Spet brez slovenske zastave na uradnih pogovorih. Koga predstavlja

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon bi morala v tujini predstavljati Slovenijo. Tudi tako, da pripadnost Sloveniji ob uradnih obiskih v tujini izraža z izobešeno zastavo. Ob vsakem obisku države se po protokolu nahaja zastava države gostitelja kot tudi zastava države, iz katere je gost povabljen na obisk. Piše Nova24TV.

Če Tanja, kot zunanja ministrica tega še ne ve,  je slovenska zastava nacionalni simbol Slovenije, simbol identitete, označuje pripadnost Republiki Sloveniji, je pa tudi osrednjega pomena za diplomacijo, zato je pomembno, da je na mednarodnih obiskih slovenskih državnikov v tujini vidna.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.