Janša o koronavirusu! Kdaj ga bomo premagali in kako naprej? (Video)

Predsednik vlade Janez Janša je po srečanju štirih predsednikov v predsedniški palači pojasnil, da sta pred nami dva meseca, ki bosta težja od mesecev, ki so za nami.

Kaj je povedal Janez Janša o koronavirusu, kdaj ga bomo premagali in kako naprej?

Strategija cepljenja bo prvenstveno usmerjena v to, da se drastične posledice epidemije ne bodo pospeševale, temveč preprečevale. Še posebej s hitrim cepljenjem najbolj rizičnih skupin bomo bistveno vplivali na najbolj tragične posledice epidemije.

Zmago nad koronavirusom bomo lahko razglasili, ko bo 70% Evropejcev uspešno precepljenih z učinkovitim cepivom.

Predsednik vlade je izrekel sožalje svojcem preminulih med epidemijo.

Ker se je pojavila nova inačica #koronavirusa v številnih evropskih državah, tudi v naš soseščini, do sredine marca odsvetujemo nenujna potovanja. Tudi tistim, ki načrtujejo obisk Slovenije, svetujemo, da obisk preložijo. Dvojno bomo veseli vsakega gosta, ko previdnost ne bo več dodatno potrebna.

Smo v času, v katerem bistveno bolj od nestabilnosti potrebujemo stabilnost. Soočenje s #koronavirus bo toliko bolj uspešno, kolikor bolj bomo v tem času sposobni sodelovati. Več bo sodelovanja, nižja bo cena. Več bo izključevanja, višja bo cena.

Napovedi strokovnjakov, ki svetujejo Evropski komisiji kažejo, da sta pred nami dva meseca, ki bosta težja od mesecev, ki so za nami.

PM

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-3°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA