Janša odločno: “RTV, Roke stran od naših vnukov!”

slika: rtvslo.si

Med ljudmi je završalo. Na spolitizirano nacionalko prihaja serija Prvič, kjer pa nastopa moški, ki to ni, oziroma ženska, ki to ni. Pa naj razume, kdor more.


Saj ni res pa je. Na RTV Slovenija bo potekala serija za otroke, katero bo vodil Triindvajsetletni Leonardo, “aktivist/-ka, “dregica”, nebinarna oseba, “kvir”, bo v okviru nove serije Prvič na RTV Slovenija vaše otroke in mladostnike seznanjal z različnimi temami, povezanimi s spolnostjo. Mladi naj bi se spoznali tudi s terminom “kvir”. Na MMC pojasnjujejo, da je to v bistvu “umbrella term” (krovni izraz, op. a.) za skupnost LGBT+. Leonardo pravi, da ko reče “kvir”, pomeni, da pripada skupnosti LGBTQ+.

Voditelj Leonardo

V oddaji naj bi mladi govorili tudi o telesnih spremembah v puberteti, o spolni identiteti (zadevo komentira igralka Lina Akif, sicer povezana s Fotopubom, in znanka oziroma prijateljica zloglasnega Dušana Smodeja; spomnimo, da gre za spolno afero, povezano z vidnimi člani stranke Levica). Očitno je kaj takega povsem normalno za spolitizirano RTV.

Janez Janša je na omrežju X že odločno zapisal: Roke proč od naših otrok in vnukov, RTV Slovenija, razumeli?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.