Slika: kabinet predsednika vlade

Koronavirus je pri nas v velikem razmahu. Vsak dan imamo veliko na novo okuženih in nič ne kaže, da bo kaj boljše, razen, če ne bomo storili nekaj za to. Do raznih t.i. Potrčev, Wernerjev in ostalih “strokovnjakov,” ki se gredo nekakšno vojno proti maskam je bil kritičen tudi predsednik slovenske vlade Janez Janša.

Če bi se ukrepi upoštevali, bi bilo okuženih manj

Medtem, ko narašča število okužb z novim koronavirusom, družba pa z razliko od prvega vala deluje relativno nemoteno, s strani opozicije prihajajo očitki, da je vlada preletavala Slovenijo z lovci in proslavljala zmago nad epidemijo, sedaj pa ni pripravljena na drugi val okužb. “Če ne bi bili pripravljeni, potem tudi oddaje Pogovor s predsednikom vlade ne bi bilo, ker bi bili kje drugje,” je uvodoma dejal predsednik slovenske vlade Janez Janša. 


“Vse te številke, tako število okuženih na dan, kot število tistih, ki so v bolnišnicah, bi bilo za vsaj polovico manjše, če bi se ukrepi, ki so odrejeni, upoštevali. Se pa v veliki meri ne upoštevajo ravno zaradi teh tako imenovanih vplivnežev, ker ljudje, ki jim sledijo, ravnajo podobno. Posmehujejo se iz navodil stroke in okužbe se širijo. Ni najbrž slučaj, da je v Ljubljani, ki ima 12 odstotkov slovenskega prebivalstva, v zadnjem času tudi na posamezne dneve do četrtina dnevnih okužb v Sloveniji”, je bil kritičen premier in ob tem dodal, da je stanje v glavnem mestu bistveno slabše, kot je bilo spomladi.

“Ne gre toliko za sama neposredna zborovanja na prostem,” je izpostavil Janša, čeprav tudi tam gre za eno pomembnih žarišč virusa, namreč še bolj problematično je druženje potem, ko gredo ljudje v manjših skupinah in še bolj tesno skupaj na pijačo, na pogovor.  je dejal Janša v oddaji Pogovor s predsednikom vlade na Nova24TV.

Pogovor s predsednikom vlade si lahko ogledate v spodnjem videu

MG