janša
Predsednik vlade Janez Janša (zajem slike)

Predsednik vlade Janez Janša je ob odprtju dodatnega covidnega oddelka v SB Slovenj Gradec stopil pred novinarje in napovedal, kakšno poletje je pred nami.

Poletje podobno lanskemu

“Če bomo vsi naredili, kar je v naši moči, je pred nami poletje, kot smo mu bili priča lansko leto,” je dejal Janša. Napovedal je, da bo poleti manj omejitev in da bo to čas, ki bo namenjen krepitvi zdravstvenega sistema. “Nikoli ne veš, kdaj nas udari nova epidemija. Vsi vemo, da je veliko postoriti v našem zdravstvenem sistemu in da je čas, da se na to osredotočimo.”

O cepljenju je Janša rekel tole: »Slovenija je tako kot večina evropskih držav dosegla četrtinsko precepljenost s prvim odmerkom. Glede na napovedi dobav cepiva pa realno računamo, da bomo precepljenost, ki uspešno zaustavlja epidemijo, dosegli do sredine junija.« A kljub optimističnim napovedim nas luč na koncu tunela ne sme pripeljati v situacijo, ko bomo rekli, da zdaj pa ni več važno. Povedal je, da državam, kjer je delež precepljenosti velik, ni pa zadosten, grozijo novi valovi. Pozval je k upoštevanju predpisov NIJZ, k zaupanju apelom zdravstvenih delavcev in temu, da se ne prepustimo miselnosti, da je vse končano, ker da še ni, pišejo Slovenske novice.

P.M.