Janša, predsednici DZ: “Svetujemo predsednici DZ, da se poduči o slovenski zgodovini!”

Janez Janša
Janez Janša, foto: Bojan Podkrajšek

“Svetujemo predsednici DZ, da se poduči o slovenski zgodovini in ne zlorablja zakonodajne oblasti in DZ za trosenje neumnosti!” je Janša dejal Urški Klakočar Zupančič.

Na poziv predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, katera meni, da bi bilo prav razmisliti o noveliranju zakonodaje in termin izbrisani nadomestiti z izrazom žrtve, se je oglasil predsednik SDS, Janez Janša. Predsednica DZ je pri tem je navedla, da nekateri še po treh desetletjih nimajo dostopa do zdravstvenih in socialnih pravic, da je treba najbolj socialno ogroženim takoj zagotoviti vsaj domsko nastanitev in oskrbo v bolnišnici.

Na neumnosti Urške Klakočar Zupančič se je kritično odzval predsednik stranke SDS, Janez Janša. “Prav cinično je,  da Urška Klakočar Zupančič na obletnico izida 57. številke Nove revije, v svojem nagovoru niti ne omeni upokojencev, govori pa o krivici t. i. kategoriji izbrisanih,” pravi Janša, ki je vlado pozval, naj z dodatki blaži razkorak med bogatejšimi upokojenci in tistimi, ki imajo nižje pokojnine.

Janša je spregovoril tudi o izbrisanih: “V tej kategoriji so primeri, ki jim je bila dejansko storjena krivica, ki dejansko niso bili obveščeni in niso mogli dobiti dokumentov v času razpadajoče Jugoslavije, največji del te kategorije pa so ljudje, ki so imeli več kot pol leta časa, da si pridobijo slovensko državljanstvo, ki jim je bilo ponujeno vse s stalnim prebivališčem, imeli so pravico za glasovanje na plebiscitu, nekateri so državo zapustili, ker niso želeli verjeti, da bo slovensko državljanstvo realna kategorija. In naravnost cinično je, da morajo tisti, ki imajo 500 evrov pokojnine in ki so pomagali graditi to državo, plačevati tistim, ki niso verjeli v to državo in so zavrnili slovensko državljanstvo, zdaj terjajo nekakšno odškodnino. Svetujemo predsednici DZ, da se poduči o slovenski zgodovini in ne zlorablja zakonodajne oblasti in DZ za trosenje neumnosti,« je dejal Janša, Urški Klakočar Zupančič.

vir: Slovenske novice

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.