janez_jansa
Predsednik SDS Janez Janša

Levo misleči Sophie in ‘t Veld očitno ni jasno, kaj je to cenzura, pa čeprav se, kot sama pravi, bori ravno proti tem.

Janša zahteva odstop Sophie in ‘t Veld

Premier Janez Janša je po petkovem sporu zaradi predvajanja videa o položaju medijev v Sloveniji danes vodjo skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije Sophie in ‘t Veld pozval, naj odstopi s tega položaja, saj da je nepopravljivo škodovala ugledu in verodostojnosti omenjene skupine.

Slovenska vlada jemlje svobodo govora in medijev zelo resno in ne sprejema cenzure. Spomin na čase, ko so morali novinarji časopisne članke pred objavo pošiljati v odobritev na sedež komunistične partije, so v Sloveniji še zelo živi, piše v pismu z današnjim datumom, ki ga je in ‘t Veldovi poslal vodja Janševega kabineta Peter Šuhel.

Sophie in ‘t Veld 
»Vaša cenzura nevarno spominja na tiste čase. A veseli me, da ste to storili pred evropsko javnostjo. Ker menim, da ste s svojim ravnanjem nepopravljivo škodovali ugledu in verodostojnosti skupine, vas pozivam, da odstopite kot predsedujoča skupini za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic, tako da bo lahko ta z novim vodstvom in verodostojnim delom znova pridobila zaupanje članov Evropskega parlamenta in državljanov EU,« piše v pismu Janša.

Leve lovke so očitno povsod!

PM