Janša: “Ustavno sodišče bolj varuje lik Josipa Broza Tita kot zdravje Slovencev!”

Sodišče, odpovedi

Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje določb odloka, ki s petkom za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC).

Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje določb odloka PC

Na račun uvedbe pogoja PC v državni upravi je bilo vloženih že več ustavnih pobud. Domnevno naj bi jih bi bilo 250, je prejšnji teden poročal portal N1. Nekatere izmed pobud za presojo ustavnosti omenjenega vladnega odloka bo ustavno sodišče obravnavalo absolutno prednostno. Na današnji seji je ustavno sodišče obravnavalo zahtevo Policijskega sindikata Slovenije za oceno ustavnosti in zakonitosti vladnega odloka, ki s petkom za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC). Vlada je z omenjenim odlokom določila, da bodo morali s 1. oktobrom zaposleni v državni upravi, ki bodo želeli delo opravljati v prostorih delodajalca, izpolnjevati pogoja preboleli ali cepljeni, medtem ko se iz t. i. pogoja PCT izloči T, torej testiranje. Ta pogoj bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote), in ne za celoten javni sektor. Piše Nova24TV

Premier Janez Janša je po odločitvi ustavnega sodišča, da zadrži določbo, ki bi zaposlenim v državni upravi nalagala izpolnjevanje PC pogoja, na Twitterju zapisal, da bo ustavno sodišče sokrivo za prihodnje okužbe. “Za vsakega, ki bo v prihodnje za posledicami okužbe s covidom-19 zbolel ali umrl – zaradi nadaljnjega širjenja virusa, ki je v glavnem posledica prenizke precepljenosti prebivalstva – nosi soodgovornost večina na ustavnem sodišču,” je ponovil svoje stališče do ustavnih sodnikov. Piše portal N1.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.